Akrylaatti Talomaali V Valkoinen

Tuotenumero: 194021
Midun Akrylaatti Talomaali on vesiohenteinen, korkealaatuinen peittomaali puujulkisivuille.
Näytä enemmän
st
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
Hae postinumeroa

Akrylaatti Talomaali V Valkoinen

Midun-akrylaattimaali on vesiohenteinen, värinpitävä ja erittäin korkealaatuinen puisille julkisivuille tarkoitettu maali. Oikein käytettynä maali suojaa julkisivua jopa 15 vuotta. Tällöin maali muodostaa puun pintaan vettä hylkivän kalvon ja suojaa levältä ja homeelta. Maali on myös hieman joustavaa halkeamien ehkäisemiseksi ja pinnan suojaamiseksi tasaisesti.

Vinkkejä maalaamiseen

Aloita aina lukemalla maalipurkissa olevat ohjeet ja muista noudattaa varovaisuutta alusta alkaen. Hyvät työkalut ja huolellinen pohjatyö luovat pohjan onnistuneelle maalaustulokselle. Ilman ja pinnan lämpötila ovat myös tärkeitä lopputuloksen kannalta, joten älä maalaa, jos lämpötila on alle 8 astetta. Muista aina tarkistaa puun kosteuspitoisuus ennen maalaamista. Sen tulee olla korkeintaan 16 %.
Peitä ja teippaa kaikki talon sellaiset yksityiskohdat, joita ei aiota maalata, ja suojaa talon vieressä olevat kasvit muovilla. Muista, että jos talon seinällä ja sen lähellä kasvaa paljon puita ja pensaita, ne tarjoavat varjoisan ja kostean ympäristön levien ja homeen kasvulle. Tämä pätee erityisesti talon pohjois- ja itäseiniin, jotka ovat useimmiten varjossa. Kannattaa siis poistaa puut, pensaat ja muita korkeat kasvit aivan seinien vierestä.Pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja rasvaton ennen maalaamista. Aiemmin maalatut pinnat pestään julkisivupesuaineella ja irtomaali hiotaan tai kaavitaan pois. Puhtaat kaavitut pinnat pohjamaalataan Midun Trägrund Utella. Uudet paljaat puupinnat käsitellään ensin Midun Primer -öljyllä ja sitten koko pinta maalataan Midun Trägrund Utella. Näin syntyy parhaat olosuhteet akrylaattimaalilla maalaamiseen.

Maalaaminen

Älä maalaa suorassa auringonpaisteessa tai auringon lämmittämiä pintoja. Älä myöskään maalaa, jos on odotettavissa sadetta lähimmän vuorokauden kuluessa tai kastetta 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta. Maalaa koko pinta kaksi kertaa täyssynteettisellä siveltimellä hyvän tuloksen saavuttamiseksi. 1 litra maalia riittää yleensä 8-10 m2:lle. Akrylaattimaali kuivuu noin 3-4 tunnissa, minkä jälkeen sen voi maalata uudelleen.

Maalaamisen jälkeen

Pyyhi siveltimet ja työkalut huolellisesti ennen niiden puhdistamista vedellä. Sulje purkki käytön jälkeen.

Muista huolehtia luontoäidistä

Älä kaada maalia viemäriin. Se vaikeuttaa puhdistamon käsittelyprosessia. Toimita sen sijaan tähteeksi jäänyt maali, tyhjät purkit ja liuottimet kuntasi jäteasemalle/kierrätykseen.

194092 - AKRYLAATTIMAALI

Midun Basic -akrylaattimaali on vesipohjainen peitemaali puisille julkisivuille. Puhdas akrylaattimaali, joka suojaa julkisivua säiden vaikutukselta. Sisältää suoja-ainetta levä- ja sienikasvustoja vastaan. Tällöin maali muodostaa puun pintaan vettä hylkivän kalvon ja suojaa levältä ja homeelta.

Vinkkejä maalaamiseen

Ennen maalausta

Aloita aina lukemalla maalipurkissa olevat ohjeet ja muista noudattaa varovaisuutta alusta alkaen. Hyvät työkalut ja huolellinen pohjatyö luovat pohjan onnistuneelle maalaustulokselle.
Ilman ja pinnan lämpötila ovat myös tärkeitä lopputuloksen kannalta, joten älä maalaa, jos lämpötila on alle 8 astetta. Muista aina tarkistaa puun kosteuspitoisuus ennen maalaamista. Sen tulee olla korkeintaan 16 %. Peitä ja teippaa kaikki talon sellaiset yksityiskohdat, joita ei aiota maalata, ja suojaa talon vieressä olevat kasvit muovilla. Muista, että jos talon seinällä ja sen lähellä kasvaa paljon puita ja pensaita, ne tarjoavat varjoisan ja kostean ympäristön levien ja homeen kasvulle. Tämä pätee erityisesti talon pohjois- ja itäseiniin, jotka ovat useimmiten varjossa.
Kannattaa siis poistaa puut, pensaat ja muita korkeat kasvit aivan seinien vierestä. Pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja rasvaton ennen maalaamista. Aiemmin maalatut pinnat pestään julkisivupesuaineella ja irtomaali hiotaan tai kaavitaan pois. Puhtaat kaavitut pinnat pohjamaalataan Midun Trägrund Utella. Uudet paljaat puupinnat käsitellään ensin Midun Primer -öljyllä ja sitten koko pinta maalataan Midun Trägrund Utella. Näin syntyy parhaat olosuhteet akrylaattimaalilla maalaamiseen.

Maalaaminen

Älä maalaa suorassa auringonpaisteessa tai auringon lämmittämiä pintoja. Älä myöskään maalaa, jos on odotettavissa sadetta lähimmän vuorokauden kuluessa tai kastetta 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta. Maalaa koko pinta kaksi kertaa täyssynteettisellä siveltimellä hyvän tuloksen saavuttamiseksi. 1 litra maalia riittää yleensä 6-8 m²:lle. Akrylaattimaali kuivuu noin 8-12 tunnissa.
Näytä enemmän
Tavaramerkki Midun
Tavarantoimittajan tuotenumero 194020