Hem Pyökki 3-sauvainen

Laminaattilattia 6mm, AC3/23, 3,00m2/pkt (26885) - POISTOTUOTE
Tuotenumero: 13517
Paino: 14.92
3 -sauvainen laminaatti pyökkijäljitelmää.
Pakkauksen pituus 130 cm ja paino 14,92 kg.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Available Verkossa
Lähetetään
2-5 arkipäivät sisällä
Alkaen
5 99 /kpl
kpl
= 3,00 m2
Hem Pyökki 3-sauvainen
Laminaattilattiassa on HDF- ydin, jonka päälle laitetaan laminaattipinta. Alumiinioksidin määrä uloimmassa pinnassa määrittää lattian kulutuskestävyyden.

Laminaattilattian edut


Laminaatilla on monia hyviä puolia, sillä saadaan aikaan ohut, kova ja kulutusta kestävä pinta. Lisäksi laminaatti ei muuta ajan myötä väriä tai vanhene kuten puu. Laminaattia löytyy useissa eri pintakuvioissa puujäljitelmistä laattajäljitelmiin.

Laminaatin asennus betonille


Epätasaisuudet


Aloita tarkistamalla onko betonilattia epätasainen. Mikäli lattiasta löytyy epätasaisuuksia ne voidaan joko hioa tai tasoitta itsetasoittuvalla lattiatasoitteella. Mikäli lattia hiotaan, käytä betonihiomakonetta. Imuroi tämän jälkeen huolellisesti kaikki betonipöly pois lattiasta. Jos taas valitset tasoituksen, tulee lattia ensin sivellä betonipohjusteella, sillä siinä on mm. tiivistäviä ominaisuuksia jotka luovat tasoitteelle parhaat mahdolliset olosuhteet. Kun lattia on pohjustettu voidaan lattiaan levittää lattiatasoite, tasoitteen tarkat sekoitus ja käyttöohjeet löydät pakkauksesta. Tasoite valuu ja tasoittuu itsestään, mutta sitä voi tarvittaessa auttaa tasoitelastalla.

Alusta


Kun lattia on hiottu tai lattiatasoite on kuivunut, laitetaan lattiaan kestomuovi kosteussuojaksi. Kellarissa voidaan käyttää kosteudeneristysmattoa, joka antaa paremman kosteussuojan. Liitokset/saumat teipataan ja mikäli on käytetty kestomuovia, muovin reunoja taitetaan hieman ylös seinää myöden, millä pyritään estämään se, ettei laudan päätypuu vaurioidu kosteudesta (nämä reunat jäävät piiloon listojen taakse kun listat on asennettu paikoilleen). Kun muovi on paikallaan laitetaan paikoilleen aluskartonki tai aluseriste, molemmat vaimentavat askelääniä. Muista teipata liitokset/saumat ettei pahvi liiku liikaa asentamisen aikana. Tämän jälkeen lattia pohjatyö on valmis ja laminaatti voidaan asentaa paikoilleen.

Aluseriste vai aluskartonki


Sekä aluseriste että aluskartonki vaimentavat askelten ääniä, mutta materiaalia valittaessa tulee ottaa huomioon muutamia seikkoja. Mikäli asennettava lattia on erittäin ohut on aluseriste parempi vaihtoehto, sillä se on pehmeämpää kuin aluskartonki. Jos käytössä on lattialämmitys, toimii aluskartonki paremmin, sillä aluseristeen eristysarvo aiheuttaa lämmön siirtymisen alaspäin sen sijaan että nousisi ylöspäin.

Laminaatin asennus

Laminaatti asennetaan pituussuunnassa oikeasta reunasta vasenta seinää kohti. Kun pääset vasempaan seinään, sahaa viimeinen lattialauta sopivaan mittaan. Käytä edellisellä rivillä laudasta ylijäänyttä palaa kun aloitat seuraavan rivin asennuksen, näin vältyt automaattisesti siltä että lautojen päätysaumat tulisivat viereisillä riveillä kohdakkain. Älä kuitenkaan käytä paloja, jotka ovat alle 20cm.

Liikuntavara


Koska puu materiaalina elää jatkuvasti, ja laminaatin ydin on puuta, se tarvitsee tilaa liikkumiseen turvotessaan ja kutistuessaan. Tämän vuoksi seinien viereen tulee jättää liikuntavara. Jätä lattian ja seinän väliin varaa vähintään 1mm/lattia metri, mutta kuitenkin vähintään 12mm.

Oviaukot


Jätä myös oviaukkoihin liikuntavara, sillä lattian suurin liike-energia kanalisoituu pienestä tilasta joka jää oviaukon kohdalle. Tämän vuoksi lattiaan kohdistuvaa rasitusta keventävä sauma on tarpeellinen. Tässä toimii sama sääntö liikkumavarasta kuin seinien vierellä. Sauma peitetään myöhemmin joko listalla tai kynnyksellä.

Listojen asentaminen


Tilaoissa, jotka vaativat hyvän ilmanvaihdon, kuten kellari tai uusi betonilattia, tulee listaus tehdä niin kutsutuilla ilmatuilla sokkeleilla. Tämä vuoksi ympäri huonetta tulee lisätä lattialistoihin 60cm välein noin 4mm paksuinen masoniittipala. Seinämateriaalista riippuen listat kiinnitetään eritavoin. Jos kyseessä on puuseinä dyckernauloilla, jos taas seinät ovat betonista tulee listat kiinnittää naulatulpilla ja kevytbetoniseiniin kiinnitys tapahtuu listanauloilla.

Suuremmat huoneet


Mikäli lattian leveys on 10 metriä tai enemmän tarvitaan myös lattian keskelle liikuntavara, joka peitetään listalla.

Asennusohje välipohjan palkeilla olevalle lattialle


Kun asennat lattiaa välipohjan palkeille, aloita suojaamalla palkit liimalla. Älä suojaa kaikkia palkkeja kerralla, vaan tee se vähitellen sitä mukaan kun lastulevyt laitetaan. Laita tämän jälkeen lastulevyt, niiden reunat liimataan ja ruuvataan vähitellen kiinni. Tässä tapauksessa ei käytetä muovia, eristysmattoa tai ilmattuja sokkeleita. Muuten ohjeistus on sama kuin asennuksessa betonille.

Kysy asiakaspalvelusta mahdollisuutta saada kyseinen poistotuote noudettavaksi omasta myymälästäsi. Byggmax Asiakaspalvelu 0753-252946 (pvm/mpm) tai asiakaspalvelu@byggmax.fi

Nopeat tiedot
Laatuluokka Luokka 31
Sävy Keskitumma
Click-lukkopontti Click
Imitaatio Pyökki
Pintarakenne Sileä