HORTENSIA MIX 13 CM

13-15 cm kruka
Tuotenumero: 152098
Paino: 0.5
Hortensian blommar på sensommaren och med sina färgstarka, imponerande blad blommor sprider den mycket färg i din trädgård. Hortensian älskar värme och trivs såväl i rabatten som i rollen av ett delikat inslag på din balkong.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Lähetetään
2-5 arkipäivät sisällä
Klikkaa & nouda
Alkaen
4 48 /st
st
HORTENSIA MIX 13 CM
Hortensian blommar på sensommaren och med sina färgstarka, imponerande blad blommor sprider den mycket färg i din trädgård. Hortensian älskar värme och trivs såväl i rabatten som i rollen av ett delikat inslag på din balkong. Populärt med hortensian utöver dess praktfulla sommarfärg är den vackra höstfärg som den axlar framåt höstkanten.

Du kan plantera din hortensia både inom- och utomhus. Vi rekommenderar mycket ljus eller halvskugga och jorden ska hållas fuktig genom riklig vattning, dock utan att jorden blir blöt. Hortensian mår inte alls bra av torka, vilket leder till bruna blad och att blommor och knoppar faller av. Hortensian tycker om mycket solljus och mår jättebra av mellan 16 och 18 timmars solljus per dygn, under regelbunden vattning.

Traditionellt sett planteras hortensian i kruka i väntan på blomning. Blomningen sker vanligen runt juni och juli, varefter vi rekommenderar en beskärning av skotten följd av en utplantering. Utomhus växer plantan under sensommaren och hösten och utvecklar nya skott som vid en lyckad övervintring kommer blomma vackert året därpå. Inför vintern rekommenderar vi att täcka hortensian med löv eller något annat skyddande, för att förhindra att knopparna fryser. De hortensior vi säljer på BYGGmax har redan utvecklade knoppar och är redo att vid blomningen planteras utomhus. Vill man inte plantera ut sin hortensia över vintern kan man självklart helt enkelt njuta av den under innevarande säsong och vid säsongens slut kasta plantan.

Föredragen temperatur: 10-20 grader Celsius
Placering: Inom- och utomhus
Vattning: Håll jorden fuktig genom regelbunden bevattning
Nopeat tiedot
Tavarantoimittajan tuotenumero 21856