Kalvo

0,5x10m, patolevyyn - Poistotuote
Tuotenumero: 21222
Paino: 8
Kosteuseristyskalvo rakennuksen perustusten kosteuseristykseen. 70% Alennus myymälässä.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Lähetetään
1-3 arkipäivät sisällä
Klikkaa & nouda
Alkaen
54 95 /kpl
kpl
Kalvo
Kalvo asennetaan perustusten kosteudelle herkimpään kohtaan eli anturan ja talon seinän väliin.

Perustusten kosteuseristys

Ennen rakennuksen perustusten kosteuseristämistä on tiedettävä, mihin tarkoitukseen kellaria käytetään. Jos sitä halutaan käyttää asumiseen, tarvitaan laajamittaisempia toimenpiteitä niin sisällä kuin ulkona ja tällöin suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen. Jos kellaria ei käytetä asumiseen, kosteuseristys voi koostua seuraavista osista: kylmäbitumi, kosteudelta suojaava kalvo, kosteuseristysmatto sekä reunalista. Aloita päällystämällä perustuksen antura ja holkkalista kohdasta, jossa kosteuseristyskalvo tulee kiinnittymään kylmäbitumiin. Kosteuseristysmaton alla ei välttämättä tarvita kylmäbitumia, mutta jos seinässä on aiempien kerrosten jäämiä, voidaan niiden päälle levittää kerros ylimääräiseksi kosteussuojaksi.

Tämän jälkeen kosteuseristävä kalvo kiinnitetään siten, että se peittää anturan ja kellarin seinän välisen liitoskohdan, mikä on perustuksen kosteudelle arin kohta. Kalvo kiinnitetään harjaamalla ensin alustana toimiva pinta, poistamalla sitten kalvon suojakalvosta kolmasosa ja kiinnittämällä se keskeltä holkkalistaan. Kun kalvo on kunnolla paikallaan, poistetaan loput suojakalvosta ja kalvo kiinnitetään kokonaan. Lämmitä materiaalia nestekaasupolttimella, jotta sitä on helpompi käsitellä. Varmista, että saumat limittyvät toistensa päälle vähintään 15 senttimetrin matkalta.

Kun kalvo on paikallaan, kiinnitetään kosteuseristysmatto: alareunan on oltava holkkalistaa vasten ja sen yläosan on oltava vähintään 5 cm maanpinnan yläpuolella. Maton nystyräinen puoli tulee seinää vasten, matto naulataan teräsnauloilla kiinni toisen nystyrärivin kohdalta ylhäältä päin laskettuna. Jos maton saumat on limitettävä, jotta ne saadaan maanpinnan tasalle, limityksen on oltava vähintään 12 cm. Kulmissa saumat eivät saa olla lähempänä kuin 1,5 metrin päässä toisistaan ja sivusuunnassa saumojen on limityttävä vähintään 50 cm. Kun matto on paikallaan, yläreuna kiinnitetään seinään teräsnauloilla.

Putkiliitäntöjen kosteussuoja

Kohtiin, joista putket tulevat kellarin seinästä, on tehtävä ensin viilto kosteuseristysmattoon ja tämän jälkeen leikattava pyöreä reikä putkelle. Matto kiinnitetään normaalisti. Putken läpivienti tiivistetään kolmella kalvokerroksella. Ensimmäinen kerros leikataan samalla tavoin kuin kosteuseristysmatto ja kiinnitetään seinään muotoilemalla se putken ympärille nestekaasupolttimen avulla.

Toisesta kerroksesta leikataan pala pois ja kiinnitetään putken ympärille niin, että se limittyy ensimmäisen kerroksen kanssa. Kolmas kerros tehdään suuremmasta suorakulmaisesta kalvopalasta, joka asennetaan kosteuseristysmaton alareunan alle tiivistäen tällä tavoilla sen viiltokohta. Kalvo leikataan sivulta keskelle päin, johon tulee paikka putkelle. Kiinnitä kolmas kerros nestekaasupolttimen avulla ja putken kosteussuoja on valmis.
Nopeat tiedot
Tavarantoimittajan tuotenumero 5036401