Kattopelti Tiilikuvio Stiili Musta

0,45x1100x490mm, PL01 Musta
Tuotenumero: 20560
Paino: 2
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Available Verkossa
Lähetetään
2-5 arkipäivät sisällä
Alkaen
4 31 /kpl
kpl
= 1,00 kpl
Kattopelti Tiilikuvio Stiili Musta
Kattopelti teräslevyä - profiilipelti - joka antaa katolle tyylikkään kattotiiliä muistuttavan ilmeen. Kattopelti on taloudellinen valinta - huomioitaessa hankintahinta. asennustyö ja huolto.
Peittävä leveys: 1100 mm
Paksuus: 0,45 mm
Katon kaltevuus: vähintään 1:4
Profiilin korkeus: 39 mm


Peltikattoa löytyy sekä aaltopeltinä, tasaisena että kattotiiliä muistuttavana peltinä. Peltikaton etuna on mm sen keveys – painoa vain noin 5 kg/neliö. Tämän ansiosta kattoa asennettaessa ei tarvitse laskea kattorakenteille kohdistuvaa kattomateriaalin painoa (mikä on aina tehtävä käytettäessä painavampia kattomateriaaleja, kuten kattotiiliä ja betonisia kattolaattoja). Toinen merkittävä etu on se, että peltikatto voidaan kattotiilistä poiketen asentaa myös katoille, joiden kaltevuus on alle 22 astetta.
Peltikatto on myös helppo asentaa. Peltikattolevyjen leveys (1100mm) tekee katon asentamisesta nopeaa ja yksinkertaista. Levyjä löytyy muutamaa eri pituutta, joita voidaan yhdistellä tarpeen mukaan, joka osaltaan vähentää lyhentämisen tarvetta. Vielä yhtenä etuna on peltikaton pitkä käyttöikä, jopa 50-60 vuotta, sillä peltikatto ei jäädy eikä murene rikki ajan myötä.
Byggmax antaa 10 vuoden käyttötakuun kaikille peltikatoille.
Kattotiiliprofiloitu kattopelti vaatii vähintään 14 asteen kallistuksen. Kattopelti muodostuu teräslevystä, joka on pinnassa on suojaava pintakäsittely yhteensä 8 kerrosta. Liitoskohdat on varustettu vesiurilla, jotka ehkäisevät veden tunkeutumista kattopeltien alapuolelle. Kattoa remontoitaessa pellit voidaan asentaa suoraan kattohuovan päälle, ilman tuuletusrimoja ja ruoteita. Tämä kuitenkin edellyttää sitä että vanha katto on riittävän tasainen (muussa tapauksessa huovan päälle on asennettava rimat tai ruoteet).
Pellit katkaistaan peltisaksilla, peltileikkurilla tai porakoneeseen kiinnitettävällä leikkurilla. Voit myös käyttää pienihampaista metallille tarkoitettua pistosahaa. Peltiä ei tule missään tapauksessa katkaista kulmahiomakoneella, sillä katkaisulaikan ja metallin välille muodostuva kuumuus sulattaa/vioittaa pellin ruosteensuojausta.
Uudisrakennuksessa käytä hyväksyttyä aluskattoa tai asenna suoraan kattotuoleihin. Remontoitaessa vanhaa huolehdi, että katto on tasainen. Kiinnitä kattopellit galvanoiduilla nauloilla, tai vaihtoehtoisesti ruuveilla, rimoituksen läpi. Pellit asennetaan vasemmalta oikealle.

Esityöt


Alustan tulee olla raakaponttia ja lumppua. Tarkista katon suoruus mittaamalla katto diagonaaliin kulmasta kulmaan. Huolehdi että katto on tasainen.
Asennus aluskatolle: Mittaa 25 x 38 suositellaan pysty- ja poikkirimoitukseen.
Etäisyys pystyrimojen välillä: 600 mm
Etäisyys ruoteiden välillä: 350 mm (paitsi katon reunan lähellä 250mm).

Asennus


Aseta ensimmäinen pelti paikoilleen ja kiinnitä kahdesta kulmasta. Pelti 2 asennetaan tasan alareunasta, kiinnitä samoin kuin ensimmäinen. Laita paikoilleen pelti 3 ja kiinnitä 2. tavoin. Kiinnitä pellit 1-3 yhteen limittymiskohdasta. Irrota yksi ruuvi pellistä 1 ja
Aseta pelti siten, että alareunasta tulee suora. Aseta oikeaan paikkaan ja kiinnitä alustaan.

Kiinnitys


Käytä kateruuveja 4,8 x 35 kiinnittäessäsi peltejä rimoihin. Kiinnitä profiilin pohjasta. Käytä kateruuveja 4,8 x 20 peltien yhteen liittämiseen.

Hyvä ottaa huomioon


Ole varovainen kävellessäsi peltikatolla. Astu aaltojen pohjalle ja sinne missä on poikkirimoitus alapuolella. – Kattomateriaalin vaihtamiseen kaava-alueella tarvitaan rakennuslupa (joskus kunta voi vaatia rakennusluvan myös katon värin vaihtamiseen). – Musta katto ime enemmän lämpöä.

Kunnossapito/vinkkejä


Huolehdi että pintalakka on ehjä. Korjauslakkaa tarvittaessa. Lakkaa myös mahdollisesti asennuksen yhteydessä syntyneet lyhennetyt ja leikatut reunat. Oksat ja muu katolle kertyvä roska tulisi poistaa. Vältä turhaa astumista katolle.
Nopeat tiedot
Tyyppi Kattopelti tiilikuvio