Kuitusementtilevy

A2, 6x550x1200mm
Tuotenumero: 07043
Palamaton ja monikäyttöinen kuitusementistä valmistettu rakennuslevy, jota voidaan käyttää rakenteiden sisä- ja ulkopuolella.
Näytä enemmän
kpl
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
Hae postinumeroa

Kuitusementtilevy

Palamaton ja monikäyttöinen kuitusementistä valmistettu rakennuslevy, jota voidaan käyttää rakenteiden sisä- ja ulkopuolella. Levy kestää erinomaisesti tulta, melua, kolauksia ja iskuja. Se on lisäksi vastustuskykyinen homeelle ja lahoamiselle ja hylkii myös useimpia esim. teollisuudessa esiintyviä kemikaaleja.

Pääasialliset ominaisuudet

Säänkestävä (kosteus/lämpö/kylmyys)
Palamaton
Vahva ja iskunkestävä
Sileä ja tasainen pinta, yhtenäinen ulkonäkö
Kevyt
Helppo työstää
Kustannustehokas
Ympäristöystävällinen
Kestää tuholaisia
Vastustuskykyinen lahoamista ja sienikasvustoja vastaan
Vaatii vain hieman huoltoa
Mitanpitävä
Erinomainen äänieristys

Valmistettu myrkyttömistä luonnollisista mineraaleista, pääasiassa sementistä, hiekasta, vedestä ja selluloosakuiduista. Levyn ainutlaatuinen koostumus takaa sille erinomaiset fyysiset ja mekaaniset ominaisuudet, joiden ansiosta se erottuu edukseen muista rakennuslevyistä. Levy on vahva ja kestävä, eikä kosteus, iskut tai lämpö vaikuta sen laatuun. Levy on luokiteltu korkeimpaan palamattomien materiaalien A1-luokkaan ja se täyttää palosuojatun verhouksen vaatimukset.

Käyttöalueet

Levyllä on erinomaisten ominaisuuksiensa ja keveytensä (1 300 kg/m3) ansiosta useita erilaisia käyttötarkoituksia. Se soveltuu ennen kaikkea verhouslevyksi esimerkiksi varastoihin, autotalleihin, jätehuoneisiin, kierrätyspisteisiin, kouluihin, urheiluhalleihin, hotelleihin, sairaaloihin, saunoihin ja teollisuuden ja maatalouden tiloihin. Levyä voidaan käyttää myös väliseinien rakentamiseen, tuulensuojalevynä, räystään vuoraukseen, julkisivun vuoraukseen, päätykärkiin, sokkelilevyksi, täytepohjalevyksi, laudoitukseen ym.

Kestää iskuja ja kolauksia, täyttää palovaatimukset, kestää kuumuutta/kylmyyttä ja tekee rakenteesta kosteuden- ja palonkestävän. Levy eristää lisäksi tehokkaasti ääntä.

Asennus

Rakennuslevyä voidaan työstää tavallisilla työkaluilla, ja sen naulaaminen ja ruuvaaminen onnistuu helposti. Käytä mieluiten itseporautuvia uppokantaisia ruuveja, jotka ovat mitoiltaan 3,9–4,2 x 25–45 mm. Ei vaadi esiporausta. Levy asennetaan rautaiseen tai puiseen runkoon, jonka cc-mitta on enintään 600 mm ja takana olevien poikkitukien cc-mitta on 1 200 mm. Levyn reunat on aina tuettava palkeilla. Etäisyys lattiaan on oltava 6 mm.

Levy kiinnitetään nauloilla tai ruuveilla, vähintään 12 mm:n päähän reunasta. Keskipisteiden välin on oltava enintään 200 mm (cc-mitta). Levyn kulmissa etäisyys reunaan oltava vähintään 50 mm. Naulojen/ruuvien väli levyn keskellä enintään 300 mm (cc-mitta).

Levy asennetaan sivut vastakkain tai avoimin liitoksin. Jos levyt kiinnitetään ulkopuolelta, käytetään ruostumattomia ruuveja. Levyn vaakasuorat liitokset peitetään saumalistalla, jotta reunoihin/rakenteisiin ei pääse kosteutta. Levyjen väliset raot voidaan tiivistää myös saumausmassalla.

Levy voidaan katkaista viiltämällä tai sahaamalla. Sahattaessa on käytettävä pölynimuria, erityisesti silloin, jos levyt sahataan sisätiloissa. Käytä työskennellessäsi hengityssuojainta ja suojalaseja.

Aukkojen tekeminen onnistuu tavallisella pikateräsporalla tai pistosahalla.

Kuitusementtilevyä voidaan käyttää käsittelemättömänä, mutta ulkopuolisessa (rakennuksen ulkoasu) käytössä sen maalausta tai verhousta suositellaan esteettisistä syistä. Paras mahdollinen lopputulos saadaan, kun levy maalataan 90 päivän kuluessa asennuksesta.

Tekniset tiedot

Tiheys: 1 300 kg/m3
Paloluokitus: A1 (palamaton)
Lämmönjohtavuus: 0,24 W/mK
Tilavuuslämpölaajenemiskerroin: 0,007 W/mK
Veden imeytyminen: 33 %
Ilmaääneneristävyys: 6,0 mm – 25 dB, 9,0 mm – 28 dB, 12,0 mm – 30 dB
Dynaaminen E-moduuli (kantavuusarvo): > 7 MPa
Pituus- ja leveystoleranssi: +0/-2 mm
Paksuustoleranssi: +/- 0,5 mm
Näytä enemmän