Lasikuitutapetti

POISTOTUOTE, hieno, 2-laatu
Tuotenumero: 18540
Paino: 0.11
Lasikuitutapetti kestävä pintamateriaali, joka on helppo maalata. Tuotteessa siisti pienikuvioinen pinta. Lisäksi lasikuitutapetilla on tulenkestävä pinta, joka antaa tietyn palosuojan.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Lähetetään
2-5 arkipäivät sisällä
Klikkaa & nouda
Alkaen
0 79 /m
m
Lasikuitutapetti
Lasikuitutapetti kestävä pintamateriaali, joka on helppo maalata. Tuotteessa siisti pienikuvioinen pinta. Lisäksi lasikuitutapetilla on tulenkestävä pinta, joka antaa tietyn palosuojan.

Käyttökohteet

Lasikuitutapetti voidaan kiinnittää maalatuille, tapetoiduille ja rapatuille pinnoille sekä kipsilevyyn.

Ennen kuin aloitat

Suojaa huonekalut hiomapölyltä peittämällä ne suojamuovilla. Lattialista ja pistorasiat sekä valokatkaisijat poistetaan. Valmistele tapetoiva seinä sen pintatyypin mukaisesti.

Maalattu seinä

Aloita pesemällä seinä Maalipesulla. Mikäli seinä on maalattu kiiltävällä maalilla kannattaa pintaa hangata esimerkiksi karhealla sienellä, jotta liima tarttuu paremmin. Huuhtele seinä lopuksi vedellä.

Tapetoitu seinä

Aloita poistamalla kaikki tapetti. Kun seinä on puhdas tasoita mahdolliset epätasaisuudet ja reiät. Anna kuivua ja hio pinta.

Rapattu seinä

Poista irtonainen rappaus, tasoita tasoitusmassalla mahdolliset kolot ja reiät ja anna kuivia. Hio lopuksi hienolla hiekkapaperilla.

Kipsilevy

Aloita paklaamalla ruuvin- ja naulanreiät. Mikäli kipsilevyssä on näkyvät reunat ne tulee tasoittaa huolellisesti uudelleen. Kun tasoitusmassa on kuivunut se hiotaan niin, että levystä tulee sileä.

Lasikuitutapetin asentaminen

Mikäli pinta on imevä se tulee pohjustaa liimalla. Levitä pintaan kerros liima, anna sen imeytyä ja kuivua. Leikkaa lasikuitutapetista noin 10cm seinää pidempiä vuotia. Vuota leikataan oikeaan mittaansa seinään laittamisen jälkeen. Levitä seinään tasainen kerros liimaa. Aseta tapetti paikoilleen, aloita painamalla lastalla vuota kiinni sen yläosasta katonrajaan, jätä 5 cm leikkuuvaraa. Suorita sen jälkeen vuotaa kämmenen ja lastan avulla niin että tapetti on tarkkaan vaakasuorassa. Kiinnitä loppuvuota tiukasti seinään työstämällä sitä lastalla keskeltä sivuille. Huolehdi ettei tapetin ja seinän väliin jää ilmakuplia. Älä koskaan työskentele alhaalta ylöspäin. Aseta seuraava vuota puskusaumaan edellisen kanssa. Sisäkulmissa tapetin reunan tulee jatkua muutama senttimetri kulman yli toiselle seinälle. Pistorasioiden ja katkaisijoiden aukkojen kohdalla liisteriä levitetään aukkojen ympärille, tapetti laitetaan paikoilleen ja aukon kohdalle leikataan varovasti rasti. Aukko leikataan valmiiksi kun tapetti on paikoillaan ja kuivunut. Tapetin kuivuttua se voidaan maalata, mieluiten kahteen kertaan.
Nopeat tiedot
Tavarantoimittajan tuotenumero 18540