Terassin liukuovet - nyt myös suoraan myymälöistä

Vastasimme asiakkaiden toiveisiin - nyt löydät erikseen myytävät terassin liukuovet myös myymälöistämme! 

Myymälämallistosta löydät perusmalliset lasiovet valkoisilla Original karmeilla. Osassa myymälöistä rajoitettu saatavuus myös Original Design -karmivaihtoehtoa (kts. karmien erot alla).

Verkkokaupan valikoimassa on perusmallien lisäksi 2 lisäeristettyä lasityyppiä - nämä saat tilattua suoraan kotiovelle. 

Byggmaxin lasiset liukuovet myydään 2 metrin standardikorkeuksin, mikä tarkoittaa, että asennusaukon koon tulee olla 2 metriä – itse ovi on muutaman millin matalampi. Leveydet ovat 1,5 metristä 4,1 metriin, 10 sentin välein, joten jokaiselle terassille löytyy varmasti sopiva lasitus.

Byggmaxin liukuovien mukana toimitetaan todella kattavat asennusohjeet. Ohjeita seuraamalla liukuoven saa asennettua paikoilleen muutamassa tunnissa - katso asennusvideo alla! 

Myymälämallisto

★★★★☆ "Kuusivuotias saa lasit lukkoon ja auki sekä jaksaa liuuttaa ovet auki eli hyvin palvelee. Mikäli yleensäkkin onnistuu huonekalujen kasaus niin kyllä lasituksenkin saa asennettua."

★★★★★ "Suosittelen kaikille omakoti- ja rivitalojen asujille, jotka haluavat nauttia pidennettyä terassikautta. Vertasin muihin lasiterasseihin ja hinta-laatusuhde oli mielestäni selvästi edullisempi."


Perustiedot
Korkeus: 2000 mm
Leveys: 1500-4100 mm, 10 cm välein
Karmi: Valkoinen alumiini. 
Lasi: 4 mm karkaistu turvalasi. Verkkokaupassa lisää vaihtoehtoja
Valmistusmaa: Ruotsi

Tutustu optimal sarjan liukuoveen tästä
 

Original vs. Original Design -karmit

Liukuovia on saatavilla kahdella erilaisella karmilla. Original karmi kiinnitetään ruuveilla suoraan karmin sivusta asennusaukkoon. Näin ollen karmi on monikäyttöisempi, ja se voidaan asentaa esimerkiksi pyöreään pilariin eikä asennusaukon syvyydellä ole merkitystä. 

Original Design karmi on suunniteltu liimapuurunkoja varten ja asennus tapahtuu etureunasta mukana toimitettavilla kulmaraudoilla (videossa alla Original Design). Karmin mukana toimitetaan myös omat alumiiniset peitelistat, poiketen original karmista jossa listoitus on tehtävä itse. Lisäosien johdosta Original Design -karmi on hieman kalliimpi. 

Asennusvalmiit lasiterassit

Byggmaxin lasiterassit ovat valmistettu Ruotsissa, ja lähetetään valmistajalta asiakkaalle suoraan ilman välikäsiä. Asennusvalmiit lasiterassit koostuvat tukevasta liimapuurungosta, lasielementeistä sekä kennomuovikatosta. Mallistossa on sekä vapaasti seisovia, että taloon kiinnitettäviä lasiterasseja. Kaikki lasielementit ovat ostettavissa myös erikseen, mikäli sinulla on runko jo valmiina! 

Katso tästä kuinka lasiterassin asennus sujuu kätevästi alle viikossa! Alta löydät myös vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. 

Usein kysyttyä lasiterasseista

Missä Byggmaxin lasiterassit valmistetaan?

Byggmaxin myymät lasiterassit ovat ruotsalaista huippulaatua. Niiden valmistaja on ruotsalainen yritys, Skånska Byggvaror AB, joka on perustettu jo vuonna 1965. Yrityksellä on Etelä-Ruotsissa Bjuvin kunnassa lasiterassien valmistukseen erikoistunut moderni tuotantolaitos. Vuonna 2016 Byggmax osti Skånska Byggvarorin voidaksemme myydä näitä huippulaatuisia lasiterasseja suoraan asiakkaille ilman välikäsiä. Tällä toimintatavalla säästämme kustannuksissa ja pystymme pitämään hintamme edullisina!

Mitä on mietittävä ensimmäiseksi, kun aikoo rakentaa lasiterassin?

Aluksi on mietittävä millaiseen käyttötarkoitukseen lasiterassi tulee. Käyttökausia on neljä erilaista:

 • Kesä (Optimal)
 • Pidennetty Kesä (Excellent) 
 • Kevät/ Syksy (Isolent) 
 • Talvi (IsoMax/ Natur V)

Byggmaxista löytyy laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja, joiden joukosta on aina helppo valita sopivin malli. Kun oikea malli on löytynyt, niin muista varmistaa lupa-asiat asuinpaikkakuntasi rakennusvirastosta. Vaikka toimenpideilmoitus yleensä riittää alle 15 m2 lasiterasseihin, niin oman asuinpaikkakunnan säädökset on aina tarkistettava ennen rakentamisen aloittamista.

 

Mitkä runko- ja kattomateriaalit sopivat lasiterassille?

Runkomateriaaliksi suosittelemme liimapuuta. Valikoimastamme löytyy mittaan sahatut ja pohjakäsitellyt liimapuurungot, jolloin rakennustyön aloittaminen on helppoa ja nopeaa! Käyttämämme sormijatkettu liimapuu on erittäin kestävää, paloturvallista, helposti työstettävää ja kieroutumatonta. Kattomateriaaliksi kennomuovi on suosituin valinta. Se antaa paljon valoa ja ilmavuutta, mutta samalla sillä on hyvät eristysominaisuudet.

Voiko lasiterassin rakentaa olemassa olevan terassin päälle?

Useimmiten tämä onnistuu hyvin, mikäli terassi on alun perin rakennettu tukevasti hyvälle alustalle. Tärkeintä on varmistaa rungon tukevuus pystytolppien kohdalla. On syytä muistaa, että lasiterassi painaa satoja kiloja, jolloin hyvä perustus on aina tärkein asia lasiterassiprojektissa. Jos nykyinen terassisi ei ole riittävän tukeva, saat Byggmaxista kaikki tarvitsemasi materiaalit terassin uusimista varten!

Miten osaan valita sopivat liukuovet, -ikkunat ja kiinteät lasielementit?

Liukuovissa, -ikkunoissa ja kiinteissä lasielementeissä on valittavissa samat käyttökaudet, mikä tekee valinnasta helppoa. Lisäksi on tärkeä miettiä etukäteen lasiterassin sisustusta ja liikkumista sen sisällä. Byggmaxin henkilökunta auttaa aina suunnittelussa ja oikean valinnan tekemisessä!

Kauanko lasiterassin asennus kestää ja osaanko tehdä sen itse?

Toimituksen mukana tulevat aina kuvalliset asennusohjeet. Jos on jonkin verran kokemusta kotinikkaroinnista, on asennus melko yksinkertaista, mutta monet työvaiheet sujuvat helpommin, jos asentajia on vähintään kaksi. Mikäli runko on valmiina, kestää lasiterassin asennus yleensä alle viikon. Yksittäisen liukuoven asennus kestää muutaman tunnin.

Mitä lasiterassi maksaa?

Lasiterassi on aina asiakaskohtaisesti räätälöity kokonaisuus, jolloin hinta muodostuu omien valintojen perusteella. Tyypillisesti hinta asettuu noin 6 000 euron tuntumaan, mutta yksinkertaisen kesälasituksen saa jo alle 4 000 eurolla. Nykyään suosiota kasvattavat ympärivuotiseen käyttöön soveltuvat mallit, jolloin suuren lasiterassin hinta voi nousta noin 20 000 euroon. Byggmaxin henkilökunta auttaa aina suunnittelussa ja oikean valinnan tekemisessä!

Terassilasitukset nähtävillä myymälöissä seuraavasti:

Espoo, Koskelontie 17 B

 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely
 • Kokonainen lasiterassi "Juhla"
Vantaa, Tammiston Kauppatie 18
 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely
Porvoo, Höylänlastu 2
 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely
Riihimäki, Käpälämäenkatu 10-12
 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely
 • Kokonainen lasiterassi, vapaasti seisova
Kangasala, Vällintie 4
 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely

 

Pori, Mikkolankaari 2

 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely
 • Kokonainen lasiterassi, vapaasti seisova
Raisio, Kalustekatu 1 A
 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely
 • Kokonainen lasiterassi "Juhla"
Vaasa, Moreenikuja 2
 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely
 • Kokonainen lasiterassi, vapaasti seisova
Kokkola, Kosilankatu 3
 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely
Lahti, Launeenkatu 70
 • Liukuovi ja -ikkuna näyttely

Klikkaa itsesi tuotteiden pariin!