Byt till svenska
Asiakaspalvelu

Aktuella priser och lagerstatus:

Asiakaspalvelu

0753-25 29 46
  • Hintalupaus
  • Nopea toimitus
  • Yli 17 000 tuotetta

Näytä varastosaldot ja rahti

Suomen kartta
Näytä kaikki vaihtoehdot

Tuotetiedot

Öljymaali
Midun Öljymaali on alkydipohjainen peittävä öljymaali ulkotiloihin. Se soveltuu puisten julkisivujen, puukalusteiden, katon, räystäslautojen ja ovien maalaukseen.
Midun Öljymaali kuuluu maalausjärjestelmään yhdessä Midun Kyllästeen ja Midun Ulkopohjamaalin kanssa. Saat parhaan suojan käyttämällä niitä yhdessä.
Maali sisältää biosidejä, jotka suojaavat puuta levä- ja homekesvustoilta.

Vinkit maalaukseenEsityöt
Tutustu aina ennen maalauksen aloittamista maalipurkin etiketissä olevaan käyttöohjeeseen. Toimi alusta alkaen huolellisesti. Hyvät työvälineet ja huolellinen valmistelu luovat perustan onnistuneelle maalaustulokselle. Lopputulokseen vaikuttaa olennaisesti myös ilman ja maalattavan pinnan lämpötila. Älä käytä Midun Öljymaali V -tuotetta, jos on lämpötila on alle +8  °C.
Peitä ja suojaa kaikki ne talon osat, joita et halua maalata. Suojaa talon lähellä kasvavat kasvit suojamuovilla. Tiheä puusto ja pensasto aivan talon lähellä muodostaa varjoisen ja kostean ympäristön, jossa levä ja home viihtyvät. Tämä koskee erityisesti talon pohjois- ja itäpuolta, sillä ne sijaitsevat usein varjossa. Suosittelemme välttämään aivan talon seinien vieressä kasvavia puita, pensaita tai muita korkeita kasveja.

Ennen maalausta


Tarkasta aina ennen maalauksen aloittamista, että puun kosteuspitoisuus on korkeintaan 16 prosenttia. Alustan on oltava puhdas, kuiva ja rasvaton ennen maalausta. Aiemmin maalatut pinnat pestään ensin julkisivupesulla. Levä ja home poistetaan Parvekepesulla. Irtonainen maali hiotaan tai kaavitaan pois pesun jälkeen.
Käsittele Midun Kyllästeellä rasitukselle erityisesti altistuvat kohdat, kuten päätypuut, saumat ja naulakohdat. Maalaa sitten koko pinta Midun Ulkopohjamaalilla.
Uusista puupinnoista käsitellään Midun Kyllästeellä rasitukselle altistuvat kohdat, kuten päätypuut, saumat ja naulakohdat. Sitten koko pinta maalataan Midun Ulkopohjamaalilla.

Maalaus


Käsittele pinta pohjamaalauksen kahteen kertaan jälkeen Midun Öljymaalilla. Levitä maali huolellisesti laadukkaalla sekoitesiveltimellä (luonnonharjas/keinoharjas). Maalaa mielummin useita ohuita maalikerroksia yhden paksun maalikerroksen sijaan. Älä maalaa pintoja, jotka ovat suorassa auringonpaisteessa tai auringon lämmittämiä. Älä maalaa, mikäli seuraavan vuorokauden kuluessa todennäköisesti sataa tai jos 3–5 tuntia maalauksen jälkeen muodostuu kastetta.

Maalauksen jälkeen


Pyyhi siveltimet ja muut työvälineet huolellisesti ennen kuin puhdistat ne vedellä. Sulje purkki käytön jälkeen.

Ja luontoäiti kiittää


Älä kaada maalia tai lakkaa viemäriin, sillä se vaikeuttaa jäteveden puhdistusprosessia. Vie ylijääneet maalit, lakat ja liuottimet kunnalliseen ongelmajätteiden keruupisteeseen ja tyhjät ja kuivat maalipurkit pienmetallin keräyspisteeseen.
Onnea maalaukseen!

PERUSTIEDOT

Käyttökohteet Julkisivu
Merkki Midun
Sidosaine Alkydi
Tavarantoimittajan tuotenumero 192081
Tilavuus 3 l
Tyyppi Öljyväri
Väri Valkoinen