Byt till svenska
Asiakaspalvelu

Aktuella priser och lagerstatus:

Asiakaspalvelu

0753-25 29 46
  • Hintalupaus
  • Nopea toimitus
  • Yli 17 000 tuotetta

Näytä varastosaldot ja rahti

Suomen kartta
Näytä kaikki vaihtoehdot

Tuotetiedot

Ulko-ovi Kuura
Ulko-ovi rakentuu puukehikon ympärille, joka on eristetty solumuovilla ja peitetty 0,5 mm alumiinilevyillä molemmilta puolin. Alumiinilevyjen päällä on urajyrsityt HDF -levyt, jotka on pohjustettu ja maalattu valkoiseksi kahteen kertaan. Ikkuna on lämpölasia jonka U –arvo on enintään 1,0 W/m2C. Ovenkarmit valmistetaan männystä ja kynnys massiivikovapuusta.

Tuotetiedot

Saranat: Assa Abloy 3240, 3 kpl/ovi
Lukko: Abloy LC100, Turvaluokka LP711
Rakenne: Kaksinkertainen 0.5 mm alumiini, maksimaalinen mittapysyvyys
Eristys: 30kg/m3
Ovilehden paksuus: 64 mm
Kehys: 42x115 mm, esiporattu
Pinta: vedenkestävä 4 mm HDF -levy molemminpuolin
Lasi: thermo g=28 mm
Viimeistely: väri NCS S 05 02 Y (normaali valkoinen)
Kynnys: valkoinen tammi
U -arvo: 0.82/0.97 (mallista riippuen)

U–arvo

U -arvo ilmaisee kuinka hyvin ikkuna tai ovi estää lämpöä poistumasta rakennuksesta. Mitä matalampi U arvo, sitä parempi eristävyys.

Ulko-oven asentaminen

Aloita valitsemalla oikea kiinnitystapa seinämateriaalista riippuen. Puurakenteisiin karmit kiinnitetään karmiruuveilla, mutta mikäli rakenteet ovat betonia, kevytbetonia tai tiiltä tulee käyttää propullista karmiruuvia.
Tarkista että karmin alla oleva lattia on suora. Mikäli se ei ole, säädä kynnys suoraksi kiilojen avulla. Ovenkarmin alareuna tulee olla tasossa lattiatason ylimmän tason kanssa.
Nosta ovenkarmit oviaukkoon ja kiilaa paikoilleen sivuista, ylä- ja alaosasta. Kiilat tulee sijoittaa pareittain, yksi ulkopuolelta ja yksi sisäpuolelta, ruuvinreikien kohdalle.
Tarkista vatupassin avulla että karmit ovat suorassa, säädä tarvittaessa kiiloilla. Huolehdi myös ettei karmi ole kallellaan sisään tai ulospäin.
Kiinnitä tämän jälkeen karmiruuvit paikoilleen, älä kuitenkaan kiristä ruuveja loppuun asti. Kiinnitä ruuvit ensin saranapuolelle ja sen jälkeen toiselle puolelle. Tarkista vielä diagonaalimittojen avulla että karmit ovat varmasti suorassa. Säädä tarvittaessa kiilojen avulla.
Kun diagonaalimitat ovat täysin samat kiinnitä karmit paikoilleen ruuvaamalla karmiruuvit täysin kiinni. Kiilat lyhennetään tämän jälkeen karmin tasolle ja ovi ripustetaan paikoilleen.
Tarkista lopuksi että ovi on helppo avata ja sulkea, ja että rako oven ja karmien välillä on enintään 3mm. Tarvittaessa säädä karmin asentoa kiiloilla ja karmiruuveilla. Lopuksi karmin ja seinän välinen rako eristetään.

Eristäminen tilkenauhalla

Tilkenauha viikataan ja työnnetään tylpällä työvälineellä rikkoutumattomana ovenkarmin ympärille. On tärkeää ettei tilkenauhaa työnnetä rakoon liian tiivisti, sillä eristykseen jäävä lämmin, paikallaan seisova ilma toimii eristeenä. Mitä vähemmän tilkenauha painuu kasaan sitä enemmän sen sisään jää ilmaan mikä ansiosta se eristää paremmin. Jotta eriste toimisi optimaalisesti on tärkeää huolehtia että tilke on kosteustiivis (höyrytiivis) sisäpuolelta ja hengittävä ulkopuolelta. Tämä saadaan ulottamalla seinän sisäpuolella oleva höyrysulkumuovi karmin yli ennen peitelistojen asentamista. Ulkopuolella ulotetaan vastaavalla tavalla tuulensuoja (folio tai paperi) raon yli.
Kun eristys on kunnossa voivaan karmin ja seinän välinen rako peittää peitelistoilla.

PERUSTIEDOT

Ikkunallinen ovi Kyllä
Ikkunatyyppi Neliö
Korkeus 21 dm
Kätisyys Vasen
Leveys 9 dm
Paketin paino 45 kg
Tavarantoimittajan tuotenumero 118103

VAROITUSMERKIT

Palovaarallinen
Haitallinen/ärsyttävä
Vakava terveysvaara
Vaaralausekkeet
H222 Erittäin helposti syttyvä aerosoli.
H315 Ärsyttää ihoa.
H317 Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion.
H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä.
H332 Haitallista hengitettynä.
H334 Voi aiheuttaa hengitettynä allergia- tai astmaoireita tai hengitysvaikeuksia.
H335 Saattaa aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä.
H351 Epäillään aiheuttavan syöpää.
H373 Saattaa vahingoittaa elimiä pitkäaikaisessa tai toistuvassa altistumisessa.

Lisää saman tuoteryhmän tuotteita

Mittatilaustuote (ei palautusoikeutta)
Lähetetään: 5-6 viikkoa
Mittatilaustuote (ei palautusoikeutta)
Lähetetään: 5-6 viikkoa