Punamaali Punainen

10L
Tuotenumero: 19852
Paino: 12
Ruotsalainen punamaali, joka sisältää vähintään 10% rautaoksidipigmenttiä, mutta ei lainkaan lyijyä tai muita raskasmetalleja jotka voivat olla vahingollisia ihmisille ja ympäristölle.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Lähetetään
2-5 arkipäivät sisällä
Alkaen
26 90 /kpl
kpl
Punamaali Punainen
Ruotsalainen punamaali, joka sisältää vähintään 10% rautaoksidipigmenttiä, mutta ei lainkaan lyijyä tai muita raskasmetalleja jotka voivat olla vahingollisia ihmisille ja ympäristölle. Pigmentti, joka on valmistettu Saksassa, sisältää noin 95-98% väriainetta ja loput kyllästeitä. Pigmentti antaa värille hieman tummemman sävyn Perinteiseen Punamaaliin (Falu rödfärg) verrattuna.

Yhä yleisemmin esiintyvien home- ja leväkasvustojen ehkäisemiseksi maaliin on lisätty homeenestoainetta. Kestävyyden lisäämiseksi maaliin on lisätty epäorgaanisia sulfaatteja (rautasulfaatti). Ruotsalaisen maanviljelijän kasvattamasta pellavasta puristettua pellavaöljyä on lisätty 8%. Pellavaöljy helpottaa maalin levittämistä ja tarttuvuutta. Vehnäjauho toimii sidosaineena ja antaa maalille sen rakenteen. Homeen kasvun ehkäisemiseksi astiassa käytetään puhdasta vettä.

Säilytys

Punamaali ei kestä säilytystä miinusasteissa ja se tulisi mieluiten käyttää vuoden sisällä ostopäivästä. Varastoitaessa tuotetta pitkään se paksuuntuu, sillä jauho imee itseensä vettä. Tämän vuoksi maaliin on tarpeen lisätä hieman vettä ennen käyttöä. Punamaali ohenee nopeasti sekoitettaessa, joten sekoita maali varovasti.

Uuden pinnan maalaaminen

Anna puun kuivua yhden kauden ajan ennen maalaamista, muutoin pinnasta voi alkaa hilseillä. Punamaalia ei tulisi maalata suorassa auringonpaisteessa tai sateessa. Punamaalia voi käyttää ainoastaan käsittelemättömälle puulle tai valmiiksi punamaalatulle pinnalle. Maalattavan puun tulee olla sahattua, mielellään raakapuuta, ja hyvin kuivanutta. Mikäli puu on pihkainen ja kosteaa, odota kunnes se on täysin kuivunut. Pihkainen puu tulee hioa puhtaaksi hiekkapaperilla ennen maalaamista. Punamaalia maalataan kaksi kerrosta. Tee sekä pohjamaalaus että valmiiksi maalaaminen maalilla, johon on lisätty 10% vettä. Maalaa laudat yksitellen ylhäältä alaspäin ja niin ohuelti kuin mahdollista välttääksesi valumia. Odota 24 tuntia ennen seuraavan maalikerroksen maalaamista.

Aiemmin punamaalilla maalatun pinnan maalaaminen

Aloita puhdistamalla maalattavasta kohteesta lika ja irtonainen maali harjaamalla pinta teräsharjalla. Poista tämän jälkeen pöly pehmeällä harjalla. Maalaa yksi kerros ohennetulla maalilla, johon on lisätty 5-10% vettä. Älä maalaa liian paksulti, sillä se lisää maalin hilseilyn riskiä.

Ympäristö

Ruotsalainen Punamaali noudattaa ruotsalaisen ympäristölain tuotteelle asettamia vaatimuksia ja tulevaa Reach –lakimuutosta, jonka mukaan aine (pigmentti) joka sisältää vaarallisia aineita tulee korvata vastaavalla vaarattomalla.
Nopeat tiedot
Tavarantoimittajan tuotenumero 19852
Tyyppi Punamaali
DIY Category Houses & Holiday houses