SEMENTTILAASTI C32

C32/40, MAKSIMI RAEKOKO 4MM, 25KG
Tuotenumero: 0102
Paino: 25
Sementistä, hiekasta (raekoko 0–4 mm) ja lisäaineesta koostuva kuivalaasti.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Lähetetään
2-10 arkipäivät sisällä
Klikkaa & nouda
Alkaen
5 39 /kpl
kpl
SEMENTTILAASTI C32
Sementistä, hiekasta (raekoko 0–4 mm) ja lisäaineesta koostuva kuivalaasti. Joukkoon sekoitetaan ainoastaan vettä käyttökelpoisen betonimassan aikaansaamiseksi.

Käyttöalueet

Sementtilaastia käytetään valutöihin sekä sisä- että ulkotiloissa, siellä missä valun paksuus on 20–100 mm ja missä tarvitaan veden- ja pakkasenkestävyyttä. Sementtilaasti antaa hienon pinnan ja sitä käytetään pääsääntöisesti siellä, missä betonipinnan tulee olla siisti, kuten portaissa, lattioissa ja parvekkeilla. Sementtilaastia voidaan käyttää myös harrastevaluihin, kuten ruukkuihin ja muihin vastaaviin pientuotteisiin.

Työnkuvaus

Laasti sekoitetaan noin 3 litraan vettä. Sekoitusaika on vähintään 10 minuuttia hitaasti sekoitettaessa, soveltuu parhaiten tasosekoittimeen. Käsin sekoitettaessa sekoitusaika on pidempi. Betoni on sekoitettava huolellisesti. Pinta suojataan kuivumiselta välittömästi valamisen jälkeen. Varovainen kastelu aloitetaan valamisen jälkeen, ja sitä jatketaan noin yhden viikon ajan. Matalien lämpötilojen edellyttämiin toimenpiteisiin on ryhdyttävä, kun lämpötila laskee alle +5 asteen.

Menekki

Yhdestä säkistä Sementtilaastia saadaan noin 13 litraa valmista laastia.

Säkkien säilytys

Säkit on säilytettävä kuivassa. Varastointiaika on vähintään kuusi kuukautta avaamattomassa alkuperäispakkauksessa.

Valamisen jälkeen

Valmis valu suojataan sateelta ensimmäisen vuorokauden ajan peittämällä se muovikelmulla. Tämän jälkeen valua kastellaan kahdesta kolmeen kertaan vuorokaudessa 3–5 vuorokauden ajan, koska lämpö nopeuttaa kuivumista ja nopea kuivuminen aiheuttaa halkeilua ja heikentää valun kestävyyttä. Se, kuinka paljon ja usein valua joudutaan kastelemaan, riippuu siitä, kuinka lämmintä ja aurinkoista on.

Valaminen kylmässä

Kylmässä valaminen on huomattavasti haasteellisempaa, joten suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen, mikäli valu joudutaan tekemään alle +5 asteen lämpötilassa.
Mikäli sinulla on kokemusta tämän tyyppisestä valutyöstä, on seuraavat ohjeet syytä muistaa valettaessa matalissa lämpötiloissa: Sekoittamiseen tulisi käyttää lämmintä vettä (30–40 astetta, enintään 60 astetta), ja kylmät alustat tulee lämmittää etukäteen siten, että valmiin betonin lämpötila on noin 20–30 astetta. Valun valmistuttua se peitetään eristematoilla 3–4 vuorokauden ajaksi.
Merkinnät
GHS05
Syövyttävä
GHS07
Haitallinen/ärsyttävä
Vaaralausekkeet
H315
Ärsyttää ihoa.
H318
Vaurioittaa vakavasti silmiä.
H335
Saattaa aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä.
Turvalausekkeet
P102
Säilytä lasten ulottumattomissa.
P261
Vältä pölyn/savun/kaasun/sumun/höyryn/suihkeen hengittämistä.
P280
Käytä suojakäsineitä/suojavaatetusta/silmiensuojainta /kasvonsuojainta.
P302
JOS KEMIKAALIA JOUTUU IHOLLE:
P305
JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN:
P310
Ota välittömästi yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN tai lääkäriin.
P338
Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista.
P351
Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan.
P352
Pese runsaalla vedellä ja saippualla.
Nopeat tiedot
Pontattu Ei