Suomeksi
Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0753-25 29 46
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 17 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta
Visa alla varianter

Varuinformation

Oljefärg
Midun Oljefärg är en alkydbaserad oljetäckfärg för utvändig målning av träfasader, snickerier, staket, vindskivor och dörrar.
Den ingår i ett målningssystem tillsammans med Midun Grundolja och Midun Trägrund Ute vilket innebär att bäst resultat uppnås när dessa används tillsammans.
Färgen innehåller fungicider som skyddar mot påväxt av alger och mögel.

Smarta målningstips


Inför målning
Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett noggrant underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat. Luft- och yttemperaturen är också viktigt för slutresultatet, för Midun Oljefärg gäller minst 8 grader. Täck och maskera alla detaljer på huset som inte ska målas och skydda växter invid huset med skyddsplast. Tänk på att mycket träd och buskar som växer på och nära huset ger en skuggig och fuktig miljö som stimulerar påväxt av alger och mögel. Detta gäller särskilt nord- och ostsidan på huset som oftast ligger i skugga. Ett tips är därför att undvika att ha träd, buskar och andra höga växter precis intill väggarna.

Förbehandling


Kom ihåg att alltid kontrollera att fuktkvoten i träet är max 16 % innan du börjar måla. Underlaget ska även vara rent, torrt och fettfritt innan målning. Tidigare målade ytor tvättas först med fasadtvätt, alger och mögel tvättas bort med Altantvätt. Lös färg slipas eller skrapas därefter bort. Behandla sedan utsatta ställen som ändträ, skarvar och spikställen med Midun Grundolja och måla därefter hela ytan med Midun Trägrund Ute. Nya träytor ska först behandlas med Midun Grundolja på utsatta ställen som ändträ, skarvar och spikställen, därefter ska hela ytan målas med Midun Trägrund Ute.

Målning


Måla sedan två strykningar med Midun Oljefärg, arbeta in den väl i underlaget med en bra naturborst pensel. Måla hellre flera tunna skikt än ett tjockt lager. Tänk på att inte måla direkt i solen eller på solvarma ytor. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller dagg inom 3-5 timmar från målningens avslutande.

Efter målning


Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i lacknafta. Förslut burken efter användning.

Var snäll mot moder natur


Häll inte ut färgen i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

LADDA NER MER INFORMATION

SNABBA FAKTA

Användningsområde Fasad
Bindemedel Alkyd
Färg Vit
Leverantörens artikelnummer 192081
Märke Midun
Typ Oljefärg
Volym 3 l