Suomeksi
Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0753-25 29 46
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 17 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Rödfärg
En svensk rödfärg med minst 10% järnoxidpigment, färgen innehåller inte bly eller andra tungmetaller som kan vara skadliga för både människor och miljö. Av pigmentet, som är tillverkat i Tyskland, är ca 95-98% färgande medan övriga delar är impregnerande och nyanserande. Pigmentet ger färgen en lite mörkrödare kulör jämfört med Falu Rödfärg.
För att motverka den på senare år allt vanligare påväxten av alger och mögel tillsätts ett antimögelmedel. För att ytterligare förstärka hållbarheten tillsätts oorganiska sulfater (järnsulfat). Linolja pressad av lin odlat från svenska lantbrukare ingår med 8%. Linoljan gör färgen lätt att stryka samt motverkar "smetning" när färgen torkat. Vetemjöl fungerar som bindemedel och konsistensgivare. För att undvika mögelbildning i emballaget används rent vatten.

Förvaring

Rödfärg tål ej att förvaras i minusgrader och ska helst användas det år man köpt den. Vid långvarig förvaring drar mjölet till sig vatten vilket gör det nödvändigt att späda med lite vatten innan användning. Rödfärgen förtunnas snabbt när du rör om i den så gör detta med försiktighet.

Målning på nytt virke


Målningen med rödfärg bör inte ske i direkt solsken eller regn. Virket du målar på ska vara sågat, gärna grovsågat och väl torkat. Är virket kådrikt och fuktigt bör du avvakta tills det torkat. Områden som varit utsatta för kåda bör ruggas upp med sandpapper innan målning. Rödfärgen ska målas i två strykningar. Grunda och färdigmåla med rödfärg som är utspädd med 10% vatten. Måla plankorna en och en, uppifrån och ner och så tunt som möjligt för annars kan färgen flagna. Vänta i 24 timmar innan du färdigmålar.

Målning på ytor tidigare rödfärgade av slamfärg


OBS! Rödfärg kan endast målas på träytor som är obehandlade eller tidigare målad med rödfärg. Börja med att avlägsna all smuts och löst sittande färg genom att borsta fasaden med stålborste, använd sedan en mjukare borste för att avlägsna damm. Måla en strykning eventuellt förtunnad med 5-10% vatten, måla ej för tjockt då detta ökar risken för flagning.

Miljö


Svensk Rödfärg följer den svenska miljöbalkens produktvalsregler samt kommande Reach-lagstiftning som innebär att ämnen (pigment) som innehåller farliga ämnen bör bytas ut.

SNABBA FAKTA

Användningsområde Fasad
Färg Röd
Leverantörens artikelnummer 19852
Paketvikt 12 kg
Typ Slamfärg