Furudörr 3 speglar Furu

Allmoge 80x200,exkl karm & trycke, UTGÅENDE
Artikelnummer: 112080
Vikt: 21
Robust och massiv innerdörr i furu. Finns i flera bredder och höjder.
Välj butik för att se lagertstatus
Tillgänglig online
Skickas inom
2-5 vardagar
Från
59 00 /st
st
= 1,00 st
Furudörr 3 speglar Furu
En 40 mm tjock innerdörr med massivt furu i ram och speglar. Dörren kan kompletteras med förborrade furukarmar för karmskruv och gångjärn av ”snap-in” modell.

Montera innerdörr


Börja med att välja rätt infästning för ditt väggmaterial, är det trä gäller karmskruv, är det betong, lättbetong eller tegel måste du använda dig av karmskruv i kombination med plugg.

Se till att golvet under karmen är vågrätt, är det inte det så justera tröskeln med kilar. Dörrkarmens underkant ska hamna i nivå med golvbeläggningens översida.

Lyft in dörrkarmen i uttaget och kila fast den längs sidorna både upptill och nertill, kilarna ska sitta parvis, en från insidan och en från utsidan. Kilparen bör placeras vid varje skruvhål.

Ta ett vattenpass och se till att dörrens sidor sitter rakt, justera kilarna vid behov, passa även på att se till att karmen inte lutar.

Fäst därefter karmskruvarna utan att skruva fast dem helt, först i sidan med gångjärnen och sedan i den andra, när det är gjort ska dörrens diagonaler mätas för att säkerställa att den sitter som den ska. Är diagonalmåtten inte lika krävs ytterligare justering med hjälp av kilarna.

När diagonalmåtten är exakt lika skruvas karmskruvarna fast helt och hållet, kilarna kapas sedan av i nivå med karmen och dörren hängs på.

Kontrollera slutligen om dörren går lätt att stänga och att glipan mellan dörren och karmen är man tre mm, gör annars en slutjustering med hjälp av kilar och skruvar.

När dörrens sitter som den ska kan utrymmet mellan karm och vägg täckas med foderlister

Modulmåttet är själva hålet i väggen, och karmens yttermått är 10mm mindre i höjd och bredd. Detta för att man ska kunna justera och dreva (isolera) karmen. Karmskruv används för att justera dörrens placering i våg och lod. Urtaget i dörrens låskista är av standardmått och passar därför alla trycken (handtag).
Ladda ner mer information
Snabba fakta
Dörr med fönster Nej
Antal Speglar 3