Byggmax som arbetsgivare

Alla hemmasnickare ska kunna förverkliga sina byggdrömmar, det tycker i alla fall vi på Byggmax. Oavsett om det handlar om inomhus-, utomhus- eller trädgårdsprojekt. Därför jobbar alla Byggmaxare mot samma mål: att ge dessa hemmasnickare både råd och möjlighet till det!

Byggmax har totalt över 190 butiker fördelat i Sverige, Norge och Finland. Utöver de fysiska butikerna finns även en ständigt växande e-handel. Sedan starten 1993 har Byggmax haft som affärsidé att vara det bästa och billigaste alternativet för hobbysnickare och proffs som vill köpa byggmaterial av bra kvalitet. Vi har gått från att vara en ettrig uppstickare till att bli en av Sveriges största byggmaterialkedjor. Med hjälp av ständiga förbättringar, löpande effektiviseringar och en förändringsbenägen företagskultur har bolaget blivit ett av branschens lönsammaste. I koncernen Byggmax Group ingår även Skånska Byggvaror, Buildor, Right Price Tiles och Næstved Lavpristræ.

Om ni har frågor så kontakta:
Anna-Lena Wallertz
Lön och HR-chef

Vi är utsedda till Karriärföretag 2023

Byggmax är stolta över sin utmärkelse som Karriärföretag. Här kan du läsa om bakgrunden till vår fina utmärkelse.

”För tolfte året i rad, presenterar vi Karriärföretagen 2023 och Sveriges attraktivaste arbetsgivare! Utmärkelsen Karriärföretag delas ut till arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter, Young Professionals men även Senior Professionals. Syftet med utmärkelsen är att hjälpa och leda Sveriges studenter och Young Professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och uppmärksamma de företag som har ett framgångsrikt employer branding-arbete”.

"Det handlar om ett inifrån och ut – perspektiv, företag behöver arbeta aktivt för att skapa en positiv företagskultur, ge möjlighet för utveckling och karriär inom företaget och de måste också kommunicera detta på rätt sätt så att det också syns utåt och fångar potentiella kandidater och medarbetares intresse”.

Juryns motivering för Byggmax

"Byggmax är en trygg och erfaren arbetsgivare med ett employer brand som imponerar. Med en prestigelös företagskultur där medarbetarna stöttar och hjälper varandra kan man verkligen utvecklas och växa i detta företag. Det finns många karriärmöjligheter hos Byggmax där spetskompetens kan utvecklas".