Takfärg Helmatt Vit

Finns i flera storlekar
ART.NR: 188051
Midun takfärg är en kvalitetstestad vattenburen, helmatt takfärg med hög täckkraft. Den är avsedd för inomhusmålning av nya eller tidigare målade takytor.
Läs mer
Volym:
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Takfärg Helmatt Vit

Midun takfärg är en vattenburen, helmatt takfärg med hög täckkraft. Den är avsedd för inomhusmålning av nya eller tidigare målade takytor.

Tack vare hög pigmenthalt och kvalitetsråvaror har färgen mycket god täckkraft och är tvättbar. Dessutom är den riktigt lätt att måla med.

Midun takfärg lämpar sig dock inte till nya trätak, limfärgstak eller sot- och nikotinskadade tak. Där rekommenderar vi att måla med Midun Förseglingsfärg istället.

Måla tak inomhus: Smarta målningstips


Inför målning
Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett bra underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat.

Rumstemperaturen är också viktigt för slutresultatet. Måla inte om det är kallare än 5 grader.Kom ihåg att skydda golv och möbler ordentligt innan du börjar måla.

Målning
Inled målningen med att sparmåla taket runtom väggarna med pensel först.Har du släta tak skall du använda roller med kort lugg. Grova ytor skall du ha roller med längre lugglängd.När du målar tak som kräver två strykningar så måla alltid i kors. Sista strykningen ska alltid göras mot det fönster där mest ljus kommer in.

Vid nymålning, ommålning eller tapetsering rekommenderar vi dig att börja med att måla taket. På så sätt undviker du färgstänk på väggarna.

Midun takfärg torkar på 1-2 timmar och är övermålningsbar efter 4 timmar.
Efter cirka 48 timmar är den genomtorr.

Efter målning
Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten. Förslut burken efter användning.

Målning av sandgrängat tak

För denna taktyp lämpar sig inte Midun Takfärg. Strulturen och materialet i taket gör att vanlig takfärg täcker dåligt. Använd istället Midun Förseglingsfärg som är en lösningsmedelsburen matt vit färg för inomhusbruk. Måla flödigt, gärna vått i vått, för bästa resultat.

Var snäll mot moder natur

Häll inte ut färgen i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Kvalitetstestad av Testfakta

Kommentar från Testfakta: ”Bra täckförmåga och enkel att applicera. Bra slutresultat med homogen och jämn yta”. Kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning är högt ställda. Takfärgen genomgår ett standardiserat testupplägg som omfattar huvudmomenten täckförmåga, användarvänlighet, slutresultat och emission av flyktiga organiska ämnen.

För att få en uppfattning om Miduns relativa kvalitet och prestanda har produkten testats och jämförts med en takfärg från ett marknadsledande varumärke. Resultatet från laboratorietestet visar att produkterna är likvärdiga.

Läs mer

Lycka till med din målning!
Läs mer
Märkning
Faroangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Leverantörens artikelnummer 188051
Varumärke Midun