Trägrund Inomhus 1L

Finns i flera storlekar
ART.NR: 188000
Midun Trägrund Inne V är en vattenbaserad helmatt grundfärg för grundmålning av snickerier inomhus som till exempel lister, dörrkarmar och möbler.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Trägrund Inomhus 1L

Midun Trägrund Inne V är en vattenbaserad helmatt grundfärg för grundmålning av snickerier inomhus som till exempel lister, dörrkarmar och möbler. Färgen är lättmålad och ger bra vidhäftning mot underlaget.
Planerar du att måla med Midun Lackfärg 30-70 V är denna färg utmärkt att använda som grundfärg.

Grundmåla snickerier och trä inomhus, Smarta målningstips


Inför målning
Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett bra underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat.
Se till att underlaget är rent, fettfritt, torrt och fritt från stoft. Skrapa och borsta sedan av det. Tidigare målade ytor tvättas först med Målartvätt och sköljs sedan noga med vatten. Ytor som är blanka efter att de tvättats ska slipas så att de blir matta. Till detta ändamål passar ett fint sandpapper.
Fabriksmålade ytor, (Industrilackade) slipas noga med fint slippapper. Hål, ojämnheter och sprickor spacklas med snickerispackel och slipas sedan lätt. Nytt trä ska slipas lätt med ett fint sandpapper.
Under målningen rekommenderas en helsyntetisk pensel av hög kvalitet eller en lackfärgsroller för bästa resultat. Stryk ytorna en till två gånger. Midun Trägrund Inne torkar på 1-2 timmar och är övermålningsbar efter 12 timmar. Vi rekommenderar att färdigmålningen görs med två strykningar av Midun Lackfärg 30-70 V. Kom ihåg att all vattenbaserad grund- och lackfärg behöver 3-4 dygn för att genomhärda.

Efter målningen


Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten. Förslut burken efter användning.

Var snäll mot moder natur


Häll inte ut färgen i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.
Läs mer
Märkning
Faroangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Skyddsangivelser
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
Leverantörens artikelnummer 188000
Varumärke Midun