Väggfärg halvmatt Vit

Finns i flera storlekar
ART.NR: 187083
Midun Väggfärg 20 är en halvmatt vattenbaserad färg för invändig målning av tak och väggar där en tålig och högtvättbar yta önskas.
Läs mer
Volym:
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Väggfärg halvmatt Vit

VÄGGFÄRG

Midun Väggfärg NCS S 0500-N är en Svanenmärkt halvmatt vattenburen färg för invändig målning av tak och väggar där en tålig och högtvättbar yta önskas.

Färgen passar för målning på väggar och tak av bl.a. betong, trä, tapet och väv. Den lämpar sig särskilt väl för utrymmen som t.ex. hall, kök och tvättstuga.

Måla vägg inomhus - smarta målningstips

Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett noggrant underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat. Rumstemperaturen är också viktigt slutresultatet. Måla inte om det är kallare än 5 grader. Kom ihåg att skydda golv och möbler ordentligt innan du börjar måla. Se till att underlaget är torrt och rent innan målning, spackla och laga alla hål och ojämnheter med väggspackel. Slipa noga när spacklet torkat och damma slutligen av ytan.

Målning

Börja alltid med att sparmåla väggarna runt tak, dörrar och fönster med en pensel först. Rolla därefter väggarna 1-2 gånger till ett jämnt och fint resultat med full täckning. Har du släta väggar skall en roller med kort lugg användas. Till grova väggar passar en roller med längre lugglängd bättre. Midun Väggfärg är klibbfri efter 0,5-1 timmar och övermålningsbar efter 2-3 timmar.

Efter målning

Förslut burken efter användning. Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten. Flytande färgrester skall inte hällas ut i avloppet. Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till närmaste miljöstation/återvinningscentral.

Läs mer
Märkning
Faroangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Leverantörens artikelnummer 187083
Varumärke Midun