Murgryta

Muuripata Byggmaxilta. Nopeasti, kätevästi ja edullisesti. Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka, jossa voi rentoutua. Kaikkiin ulkosaunoihin ei tule kuitenkaan lämmintä vettä, jolloin saunan pata on tarpeellinen hankinta hoitamaan saunan pesuveden lämmityksen. Patoja on saatavilla useita eri malleja.

Saunan muuripadassa vesi lämpenee nopeasti puilla
Saunapata on helppo asentaa paikoilleen, mutta padan eteen, sivuille, taakse sekä ylöspäin on jätettävä suojaetäisyydet palava-aineisiin materiaaleihin. Samoin padan alustan on oltava palonkestävä, liikkumaton, paksuudeltaan vähintään 5 cm:n betonilaatta. Näin ollen vältetään tulipalon syttymisen riski. Jos muuripata asennetaan lähemmäksi kuin 250 mm kiukaasta, täytyy niiden väliin laittaa palamattomasta levystä suojus, joka estää kiukaan lämpösäteilyä vahingoittamasta padan pintaa. Hormiliitos tulee tehdä huolellisesti ja tiivistää hyvin tulenkestävällä tiivistysmateriaalilla. Padan mukana tulevat ruuvattavat säätöjalat, joilla pata saadaan asettumaan tukevasti kaltevallekin alustalle. Kun alat lämmittämään vettä padassasi, jätä veden taso pari senttiä reunan alapuolelle, niin vesi ei kiehu padan yli. Muutenkin kannattaa huomioida, että vesi lämpiää kuumaksi pienelläkin puumäärällä.

Muuripata antaa lämmintä vettä saunaasi
Jotta muuripata toimisi kunnolla ja lämmittäisi pesuvedet nopeasti, on vesipata puhdistettava säännöllisesti niin sisältä kuin ulkoa. Paksu nokikerros sisäpadan ulkopinnalla hidastaa veden lämpenemistä ja saattaa tupruttaa jopa savut sisään saunaan. Lisäksi polttopuita kuluu enemmän nokisessa padassa. Kun nostat vesipadan pois paikoiltaan, varo padan terävää yläreunaa. Teräksisen vesipadan sisäpinta taas voidaan puhdistaa hankaamalla hienolla vesihiomapaperilla, mutta teräsvillaa ei saa käyttää. Tuhkalaatikko kannattaa tyhjentää säännöllisesti, niin ilma virtaa hyvin arinan läpi ja arina pysyy moitteettomassa kunnossa. Älä myöskään jätä talveksi vettä jäätymään pataan. Jäätynyt vesi voi vaurioittaa pataa. Nyt kun saunan lämminvesiasiat ovat kunnossa, niin voit sisustaa saunaa tunnelmallisemmaksi vaikka seinälle laitettavilla kynttiläpidikkeillä tai sopivilla pyyhekoukuilla. Byggmaxin kylpyhuonesisustus ja siihen liittyvät tarvikkeet, kuten tasot, peilit, suihkut, altaat ja koukut, viimeistelevät saunasi toimivuuden.

Muuripata saunaan Byggmaxilta
Valikoimistamme löytyvä muuripata antaa saunaasi lämpimän veden lisäksi myös mukavaa ja tasaista kosteutta, sekä kotoista tunnelmaa. Tee se itse - ja onnistu.

Läs mer
Filtrera

3 träffar

Sortera på
Kota
80 liter, rund, rostfritt
755 65  € 809  €
Narvi
50 liter, svart lackat stål
539 75  € 635  €
Kota
80 liter, rund, svart lackat stål
679 15  € 729  €