RENINGSSYSTEM TUBTAINER-2 BADTUNNA KIRAMI

ART.NR: 6111584
TubTainer-2 reningssystem med 2 kW elvärmare till badtunnor och mindre pooler.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

RENINGSSYSTEM TUBTAINER-2 BADTUNNA KIRAMI

Reningssystem med 2 kW elvärmare till badtunnor med digital kontrollpanel att styra temperatur och program. Filtrering sker effektivt genom patronfilter som du enkelt och regelbundet rengör. Systemet ska kompletteras med slang, kopplingar och anslutningar till och från badet. Till Kirami badtunnor med plastinsats så rekommenderar vi deras anpassade genomförings-/slangsats.

Alla reningssystem ska alltid kombineras med bakteriedödande medel och då kan samma badvatten normalt användas i flera månader med detta system. Med kontrollpanelen väljs olika program t.ex. konstant- eller timerfiltrering med eller utan underhållsvärme. Ställbar temperatur på mellan 8-43 °C eller frostvakt som aktiverar systemet under 8°C och håller badvattnet på omkring 3-6°C. Vi rekommenderar alltid en kombination av lock på badtunnan, ett extra isolerande underlock direkt på vattenytan och sedan ett rejält täcklock ovanpå badtunnan. Till en eluppvärmd badtunna så rekommenderas tjockare isolerade täcklock.

En vedeldad badtunna med detta reningssystem blir en hybridbadtunna som kostnadseffektivt kan hållas ren och frostfri, eller grundvarm mellan baden så att man mycket snabb och effektivt kan värma upp badvattnet med vedkaminen. Den kan också hålla badtunnan badvarm i långa perioder när det badas mycket. Vid långa badstunder vintertid så kan vedkaminen med fördel hjälpa upp temperaturen lite. Driftkostnaden att hålla badtunnan frostfri beror på många faktorer såsom utomhustemperatur, badtunnans storlek, isolering, vilket typ av lock som används och eventuella egna extra tilläggsisoleringar samt elpris.

TubTainer-2 kan också användas som ensam värmekälla som då ger en eluppvärmd badtunna med konstant badtemperatur. Men då spelar ovan nämnda faktorer en större roll för driftkostnaden och hur väl önskad badtemperatur klarar att hållas.

Det medföljer en filterpatron, men vi rekommenderar en extra att skifta till vid rengöring av filtret. Filterskifte görs lätt med systemets dubbla avstängningsventiler. Med tiden så ersätts filtren med nya.

Hela systemet skall byggas in i en isolerad, dränerad och ventilerad lättillgängligt pumphus som skyddar det mot frost och översköljning, och minskar värmeförlusten. Tips, vissa bygger ett pumphus till sitt reningssystem till badtunnan som en kombinerad trappa med avställningsytor och förvaring.

Den elektriska installationen är en fast installation och skall utföras av en behörig elektriker enligt de lokala bestämmelserna och ska vara ansluten efter en lämplig och testbar jordfelsbrytare samt ha en lämplig brytare. Systemet kräver en säkring på minst 10A, helst 16A, TubTainer-2 har en total effekt är cirka 2,2 kW vid drift när el-värmaren är aktiv.

Produktinformation

•Komplettera med slang, kopplingar och anslutningar till och från badet
•CE-cerifierad
•IP-klass: IP X4
•Pump: 250 Wat
•Värmeeffekt: 2000 W
•Strömförsörjning: 230V - 50Hz, minimum 10A
•Lämplig för bad upp till ca 2000-2500 liter
•Vattenflöde: ca 4,8 M3 per timme
•Maximalt tryck: 3,45 bar
•Integrerad yttre temperatursensor
•Integrerad vattentemperatursensor
Läs mer
Varumärke Kirami
Leverantörens artikelnummer 2720