Skujtdörrar till terassen – nu direkt från butikerna

Vi svarade på kundernas önskan – nu hittar du separat sålda skjutdörrar till terassen direkt från alla våra butiker!
I butikssortimentet har vi grundmodellen av glasdörrarna med vita Original Design karmar. I e-handelns sortiment hittar du förutom grundmodellerna uterumsdörrar med olika färgalternativ samt 3 glastyper med extra isolering – de här kan du beställa direkt till hem via vår nätbutik!
Byggmax skjutdörrar i glas har standardhöjden 2 meter, vilket betyder att installationsöppningen bör vara 2 meter hög – själva dörren är några mm lägre. Bredden varierar mellan 1,5 meter och 4,1 meter, med 10 cm intervaller. En lämplig inglasning hittas säkert till alla terasser!
Med Byggmax skjutdörrar tillkommer alltid omfattande installationsinstruktioner. Genom att följa instruktionerna installeras skjutdörrarna på plats inom några timmar, se installationsvideon nedan!

Butikssortiment

Basfakta
Höjd: 2000 mm
Bredd: 1500-4100 mm, 10 cm intervaller
Karm: Vit aluminium. Fler alternativ i nätbutiken
Glas: 4 mm härdat säkerhetsglas. Fler alternativ i nätbutiken
Produktionsland: Sverige


Bekanta dig med Optimal-seriens skjutdörrar här. Observera att de dörrar som är tillgängliga i butik säljs med vita original design -karmar.

Uterum 

Byggmax uterum tillverkas i Sverige och skickas till kunderna direkt från tillverkaren utan mellanhänder. Uterummet består av en stadig limträstomme, glaspartier samt ett kanalplasttak och allting levereras klart för montage. I sortimentet finns såväl fristående som anslutningsbara uterum. Alla partier kan även köpas skiljt vilket är behändigt om du redan har en färdig stomme du vill glasa in!

Kolla här hur monteringen av ett uterum sker enkelt på mindre än en vecka! Nedan hittar du också svar på de mest ställda frågorna gällande uterum.

Uterum - FAQ

Var tillverkas Byggmax uterum?

Uterumen som säljs av Byggmax är svensk toppkvalité. De tillverkas av det svenska företaget, Skånska Byggvaror AB, som är grundat redan 1965. Företaget driver sin tillverkning i moderna faciliteter specialiserade för tillverkning av uterum i kommunen Bjuv i södra Sverige. År 2016 köpte Byggmax Skånska Byggvaror för att kunna sälja dessa högklassiga uterum direkt till kunderna utan mellanhänder. På detta sätt sparar vi resurser och kan således hålla våra priser förmånliga!

Vad bör man tänka på först då man tänkt bygga ett uterum?

Det första man bör beakta är till hurdant ändamål uterumet kommer användas. Det finns fyra olika säsongsalternativ:

 • Sommar (Optimal)
 • Förlängd Sommar (Excellent) 
 • Vår/Höst (Isolent) 
 • Vinter (Izo/Natur V)

På Byggmax hittar du ett brett sortiment av olika alternativ bland vilka du lätt hittar en modell som passar dig. När du hittat en passande modell bör du komma ihåg att kolla upp eventuella behov av byggnadslov från din lokala byggnadsnämnd. Även om en åtgärdsanmälan ofta räcker vid montering av uterum under 15m2 bör du dock alltid kolla upp de lokala normerna innan monteringen påbörjas.

Vilket material passar bäst till uterumets stomme och tak? 

Som material till stommen rekommenderar vi limträ. I vårt sortiment finns såväl måttsågade som grundbehandlade stommar vilka båda garanterar en snabb och enkel start av monteringen! Vi använder endast fingerskarvat limträ som inte vrider sig är mycket hållbart, brandsäkert och lätt att bearbeta. Som takmaterial är kanalplasttak det populäraste alternativet. Kanalplasttaket släpper in mycket ljus, skapar en luftig känsla och har bra isoleringsegenskaper.

Kan ett uterum monteras utanpå en tidigare byggd altan? 

Oftast lyckas det utan problem förutsatt att den tidigare altanen är stadigt byggd på en bra grund. Det viktigaste är att försäkra stommens hållbarhet vid uterumets alla bärande stolpar. Kom ihåg att uterumet väger flera hundra kilon och därför är en bra grund den allra viktigaste saken för uterumsprojektet. Om din nuvarande altan inte är tillräckligt stadig så hittar du lätt från Byggmax allt du behöver för att förstärka den gamla eller bygga en ny!

Hur väljer jag rätt skjutdörrar, skjutfönster och fasta partier? 

Alla fyra säsongsalternativ kan väljas för alla de olika glaspartierna vilket gör det väldigt lätt att välja rätt. Utöver säsongsalternativen är det även viktigt att tänka på uterumets inredning  samt rörligheten inuti det. Byggmax personal hjälper dig med planeringen samt att välja rätt!

Hur länge tar det att montera ett uterum och kan jag göra det själv? 

Uterumet levereras alltid med illustrerade monteringsanvisningar. Om du har lite erfarenhet från tidigare av hemmafix och mindre snickeriprojekt är monteringen rätt enkel. Många moment i monteringen sker dock enklare om man är två personer. Om stommen finns färdigt så räcker monteringen ca. en vecka och enskilda skjutpartier installerar man på några timmar.

Vad kostar ett uterum?

Uterumet är alltid en kundspecifik skräddarsydd lösning där priset inverkas av de val man gjort gällande t.ex. storlek och säsongsalternativ. Ett typiskt pris för ett uterum är ca. 6000 € men enklare modeller med sommar glaspartier kan man köpa för t.o.m under 4000 €. Nuförtiden blir modeller som passar för året om bruk allt mer populära. Ett uterum i det största laget för året om bruk kostar upp till 20 000 €. Byggmax personal hjälper dig alltid med planeringen samt med att välja rätt modell och säsongsalternativ!

Modellexemplar av terassglasen finns att se enligt följande i butikerna:

Esbo, Koskelovägen 17 B

 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
 • Komplett uterum "Fira"
Vanda, Rosendals Handelsväg 18
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
Borgå, Höylänlastu 2
 
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
Riihimäki, Käpälämäenkatu 10-12
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
 • Komplett uterum, fristående
Kangasala, Vällintie 4
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
Lahti, Launeenkatu 70
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster

 

Björneborg, Mikkolankaari 2

 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
 • Komplett uterum, fristående
Åbo, Teollisuuskatu 36
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
Reso, Kalustekatu 1 A
 
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
 • Komplett uterum "Fira"
Vasa, Morängränd 2
 
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster
 • Komplett uterum, fristående
Karleby, Kosilankatu 3
 • Utställning av skjutdörrar och -fönster

Spana in produkterna här!