BADTUNNA BREEZY M CULT KIRAMI

ART.NR: 6111594
Paket Kirami badtunna med dubbla lock, Breezy M Ø170cm, CULT-si, ST CoalBlack, PolarBlue, med extra isolerande underlock och rejält täcklock. Denna badtunna finns även i andra paket med golvbelysning.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

BADTUNNA BREEZY M CULT KIRAMI

Paket badtunna Kirami Original Breezy M med dubbla lock, ett extra isolerande underlock och ett rejält täcklock. Badtunnan erbjuder bekvämlighet i en modern stil. Badtunna Kirami Breezy M CULT 36kW är en bekväm och lättanvänd badtunna. Badtunnan kommer att ge många års härliga varma bad och överraskar med sin storlek. Med sin diameter på 170 cm rymmer den gott 4-6 st vuxna personer samtidigt. Den externa vedkaminen ger fullt badutrymme i hela badtunnan och värmer snabbt och bekvämt upp vattnet normalt på dryga två till tre timmar beroende på årstiden.

Badtunnan är monterad och isolerad vid leverans. Vedkaminen, skorstenen och avtappningsventilen ansluts enkelt. Installationen görs normalt av 1-2 personer ca en halvtimme.

Detta ingår i grundpaketet
- Badtunna Original Breezy M Ø170cm, CULT-si, ST CoalBlack, innerfärg LightGray.
- Extern vedkamin Cult, 36/22 kW (Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket.
- Avtappningsventil med Ø38 mm slangnippel.
- Extra isolerande underlock.
- Rejält täcklock, av tålig homogen svart ABS-plast med handtag och vindstroppar.

Övrigt
- Vikt endast badtunna ca 100 kg.
- Vikt badtunna med vedkamin ca 142 kg.

Denna badtunna finns i ett annat paket med fabriksmonterad golvbelysning:

Golvbelysningen gör badstunden rent av magisk. Denna tilläggsutrustning lyser med hjälp av LED-belysningen upp nedre delen av badtunnan genom de halv-genomskinliga materialet. Lösningen är trygg eftersom belysningen är placerad mellan isoleringen samt plastinsatsen, och ingen komponent har möjlighet till kontakt med vattnet. Tack vare badtunnans material behöver det inte göras några hål för att ljuset skulle komma igenom. Golvbelysningen är en extrautrustning som bara kan beställas tillsammans med badtunnan och förmonteras av fabriken i Finland. I detta paket så ingår inte golvbelysningen.

Medföljande dubbla lock

Ett extra isolerande underlock. Detta ger badtunnan kortare uppvärmningstid och minimerar värmeförlusten. Håller nere värmen under vattenytan och tar bort, minimerar värmeförlusten mellan vattenytan och uppåt mot det övre täcklocket. Minskar också avkylningen mellan baden och underhållsvärms badtunnan med el så sparas energi. Tillverkad av ca 17 mm tjock skiva av tålig SoftCell med slutna celler som inte drar år sig fukt.

Ett praktiskt och rejält täcklock, av tålig homogen svart ABS-plast. Ett täcklock på en badtunna är nödvändigt och ger säkerhet, snabbare uppvärmning och vattnet hålls varmt under en längre tid, vilket gör nästa uppvärmning ännu mer tidseffektivt. Locket ökar säkerheten och håller badtunnan fri från skräp när den inte används. Ökar säkerheten för barnfamiljer och familjer med husdjur. Locket är lätthanterligt med sina 12 kg tack vare ett välplacerat handtag och med sin välvda form klarar den ordentlig belastning och möjliggör att snön lätt kan glida av. Locket ligger ovanpå och greppar runt om hela badtunnans övre kant. Tre vindsäkrande gummistroppar med motstycken medföljer att fästa på tunnans utsida vilka håller locket på plats. För att öka barnsäkerheten så rekommenderar vi Kiramis säkerhetslås till locket på badtunnan.

Bada året runt!

Med sin diameter på Ø170 cm rymmer badtunna gott 4-6 personer. Den externa vedkaminen ger fullt badutrymme i hela badtunnan och värmer snabbt och bekvämt upp vattnet normalt på dryga 2-2,5h beroende på årstiden. Runt tunnans överkant sveper plastinsatsen vilket ger en bekväm enhetlig sarg i samma slitstarka material som helt skyddar ytterpanelernas övre ändträ. Ryggen i badtunnan har en bekväm svag lutning bakåt och ett ordentligt benutrymme framför.

Plastinsatsen har en elegant färg som lyfter fram lugnet i naturen extra mycket och är lätt och snabb att rengöra, tål att högtrycktvättas. Den mjuka färgen framhäver det naturliga lugnet i det krämiga varma badet. Materialet är problemfritt och stryktåligt, det finns ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att plasten skiktar sig. Plasten är UV-skyddad och tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Materialet är åldersbeständig, med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder.

Hållbar badtunna

Utsidan har en monterad svartbetsad ytterpanel av gran i en stilren svart ton där träets fina ådring framgår diskret. Ytterpanelens nedre ändträ möts en bit ovanför marken och skyddas av den svarta slitstarka bottenplattan av ABS-plast som stilrent sveper runt badtunnan vid marken. Denna ytterpanel är så gott som underhållsfri. En enkel snabb strykning var femte år med ny ädelbets håller badtunnan som ny.

Denna badtunna har tjock EPS-isolering under golv och upp under sitsarna runt om som stoppar markkylan. Undersidan har en slät skiva av slitstark ABS-plast och inga organiska material har kontakt med marken. Badtunnan placeras enkelt på en plan, helt slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross.

Så här värmer du upp din badtunna

Med den externa vedkaminen Cult, 36 kW som har en nettoeffekt på 22 kW så värms badtunnan normalt upp, 4-38°C på dryga 2 timmar när man eldar med bra ved, björk. Samt att man har båda locken på. Uppvärmningstiden blir normalt längre vintertid, man kan då räkna med dryga 3,5 timmar med denna vedkamin. Vedkaminen rymmer mycket ved och klarar av upp till 57 cm lång ved. Vedkaminen är grundutrustad med 1,5 meters stadig rostfri syrafast modulskorsten med diameter 120 mm och 1 meters värmeskydd samt en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn.

Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med en 1 meters skorstensmodul. Eldas björkved så räcker normalt den medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-, tall- eller spillvirke så kan en förlängning av skorstenen och ett gnistskydd vara ett bra alternativ.

Den externa vedkaminen blir inte speciellt varm på utsidan då den är vattenmantlad, den är helt omsluten av badvattnet i dess tak, väggar och golv. Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten.

Kiramis vedkaminer är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen. Detta nedre rör går också vidare till utsidan på andra sidan av badtunnan till en avtappningsventil med en slangnippel (Ø38 mm) där en slang kan kopplas för att leda bort vattnet.

Vedkaminen är tillverkad av åldersbeständigt marinaluminium av högsta kvalité som ger bästa och snabbaste värmeledning och har en hög korrosionsbeständighet jämfört med många andra metaller. Kiramis vedkaminer är utrustade med ett utbytbar magnesium Mg+ anodstav som ger vedkaminen ytterligare skydd mot korrosion. Detta för att vattnet i vissa områden, som t.ex. från vissa egna brunnar kan vara aggressivt likväl så kan saltvatten eller klorerat vatten på sikt korrodera metaller vilken denna anod skyddar emot.

Tips! Vedluckan är har fyra lufthål och är förberedd att extra utrustas med ett dragspjäll att smidigt reglera eldens lufttillförsel. Askan hamnar i kaminens askgrav där den kan rakas ut. Ytterligare ett praktiskt tillbehör är den utdragbara asklådan till denna vedkamin.

Placering

Badtunnan placeras enkelt på en plan, helt slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross eller ett terrassgolv. Hela badtunnans underrede skall vila mot en helt slät och bärande yta. Den skall inte endast ha stödpunkter såsom reglar eller plattor. Tänk på att ytan som badtunnan skall stå på måste klara den totala tyng badtunnan får med vatten som blir ungefär 1700-2300 kg lite beroende på modell och utrustning, men beräkna högre för säkerhets skull.

Bära badtunnan på plats. Badtunnan utan vedkamin väger endast ca 100 kg vilket gör den lätt att bära, normalt så bär man den på 3-4 personer. Badtunnan inkl. vedkamin och skorsten väger ca 142 kg. Badtunnan är monterad vid leverans, medföljande avtappningsventil och vedkamin ansluts enkelt och medföljande skorsten med topphatt och värmeskydd sätts på plats och sen är det bara att fylla badtunnan. Tydliga steg-för-steg instruktionsklipp hittar du även på YouTube.

Rengöring

Oavsett om man använder reningsverk av något slag eller inte så måste bakteriedödande medel tillsättas om vill använda badvattnet mer än ett bad. Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så ska man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Vi rekommenderar Kiramis klorfria bakteriedödande kem just anpassat till badtunnor och spabad - Biocool Disinfect my pool som är luktfri och klorfri. Till denna badtunna finns ytterligare tillbehör som du kan anpassa badtunnan precis så som du önskar.

En ren badtunna fylld med rent vatten rekommenderas ett badtillfälle med samma vatten varefter badtunnan töms och rengörs. Ifall man använder sjö-, eller havsvatten är det bra att tillsätta Kiramis klorfria bakteriedödande rengöringsprodukter. Följ instruktionerna för Biocool Disinfect my Pool.

Ifall man vill använda samma badvatten flera gånger, finns det olika alternativ för att hålla vattnet rent.

1–3 dagar: Ifall badtunnan används utan reningssystem så kan man med hjälp av det klorfria bakteriedödande kemet -Kirami Biocool Disinfect my Pool, använda samma badvatten upp till tre dagar då du följer de givna instruktionerna. Med hjälp av en poolhåv fångar du dessutom enkelt skräp ur badvattnet.

Strävar man efter att använda samma badvatten i 1–2 veckor så kan man kombinera det klorfria kemet Kirami Biocool Disinfect my Pool med det kanthängande reningsverket från Kirami. Reningsverket är lätthanterligt och hänger vid kanten av badtunnan. Med hjälp av det utbytbara/tvättbara patronfiltret fångar det partiklar i vattnet. Vi rekommenderar även ett extra patronfilter för att behändigt kunna byta till ett rengjort/nytt filter vid behov. Filterpatronet tvättas enkelt med hjälp av filterrengöringstabletterna KIRAMI BIOCOOL CLEAN MY POOLFILTER.

Badtunnan kan beställas med extrautrustning: Ett externt reningssystem med fabriksmonterad inloppsgenomföring.

Samma badvatten i flera månader: I Kiramis sortiment finns det tre olika externa reningssystem till badtunnor. (CF23, MF-250, TubTainer-2 med elvärmare). Ifall badtunnan beställs tillsammans med något av dessa så monteras inloppsgenomföringen färdigt på fabriken, vilket gör det enkelt för dig att ansluta reningssystemet. Det går likväl att beställa något av dessa i efterhand. I detta fall monteras inloppsgenomföringen på egen hand efter utförligt monteringsvägledning.

En stor fördel med Kirami badtunnor och deras externa reningssystem är att de har dubbla utsug till reningssystemet, vilket möjliggör en säker och bra rening, och kräver bara en extra genomföring för hela systemet. Slangen med sug kopplas med badtunnans avtappningsrör som kommer ut på motsatt sida sett från vedkaminen längst ner. Med denna metod sugs vattnet ut genom övre hålet via den externa vedkaminen och genom centrumhålet på golvet i badtunnan. Jämfört med enbart ett sug, ger detta dubbelt så bra reningseffekt och ökar säkerheten. En stor fördel med utsug på bottnet, är att smuts som sjunkit ner, enkelt kommer bort. Skyddsgallret på båda utsugen håller fingrarna och tårna borta från suget.

Det externa reningssystemet av Kirami tillsammans med kemet möjliggör att badvattnet kan användas i flera månader. Alla reningssystem kräver aktiv skötsel för bra rening.

Oberoende om man använder reningsverk eller inte så måste bakteriedödande medel användas ifall man vill använda samma badvatten mer än en gång. Används vatten från sjön eller havet är det viktigt att man tillsätter kemi redan inför det första badet. Det är viktigt att välja rätta kemikalier i tanke på hälsa, natur och miljö. Vår rekommendation är Kiramis klorfria bakteriedödande kem som är anpassat för badtunnor och spabad: Biocool Disinfect my Pool är både luktfri och klorfri. Till denna badtunna finns det ytterligare tillbehör som kan anpassas enligt dina önskemål.

En vanlig fråga är om man kan använda havs- och sjövatten i badtunnan? Svaret är Ja, Alla Kiramis badtunnor tål havs-, och sjövatten, eftersom vedkaminerna är tillverkade av marinaluminium och har extra skydd av en offeranod av magnesium. Offeranoden skyddar mot korrosion och bör kontrolleras minst två gånger per år och bytas ut när den har nötts. Anoden är lätt att komma åt eftersom den sitter i fronten av vedkaminen. Då havs-, och sjövatten används som badvatten bör man dock vara extra noga med vattenhygienen. Minsta osäkerhet gällande vattnets kvalité, rekommenderar vi att tömma badtunnan - rengör och byt ut vattnet till nytt. OBS! Vänligen notera att detta badtunnepaket ej inkluderar golvbelysning.
Läs mer
Varumärke Kirami
Leverantörens artikelnummer BMS-3