Dekorsten Hörn Madera 2 Grey

ART.NR: 6753152
Dekorsten Madera från Stegu av lättbetong ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inomhus eller utomhus. Hörnplattorna hjälper dig att skapa snygga ytterhörn om dekorstenen ska täcka flera väggar.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Dekorsten Hörn Madera 2 Grey

Dekorsten Madera från Stegu av lättbetong ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inomhus eller utomhus. Dekorstenen ger dig en tuff grafitfärgad vägg av tunna ”skifferplattor”. Hörnplattorna hjälper dig att skapa snygga ytterhörn om dekorstenen ska täcka flera väggar.
Montering och bearbetning är lätt att klara med enkla handverktyg som träsåg eller bågfil. Dekorsten sätts, precis som kakel, säkrast på är ett stumt underlag som betong, lättbetong, tegel, murblock, lättklinkerblock eller gipsskiva. Dekorstenen limmas på underlaget med färdigblandad fix. Sugande underlag förbehandlas med primer. Vi rekommenderar färdigblandad fix som även möjliggör montering av dekorstenen på träbaserade skivor som OSB-skivor.

Montering

Underlaget ska vara rent och torrt. Fäst en rak list på väggen i höjd med andra raden nerifrån. Väg av med vattenpass så listen sitter vågrätt.
Sätt dekorsten längs listen. Applicera fixet på underlaget. Dra med en fixkam för att få lagom mängd fix. Tryck plattan på plats. Avlägsna överflödigt fix vartefter. Fortsätt med nästa rad dekorsten. Ta bort listen och sätt slutligen den nedersta raden stenar. Låt väggen torka två dygn. Dekorstenen behöver inte fogas utan är klar som den är.

Tänk på

Ha flera paket öppna och plocka ur olika paket vartefter för att få färgerna jämnt blandade. Tänk på att fixet tar lite plats. Dekorstenen är 23-27 mm tjock, men räkna med att den färdiga plattan med fix bygger 30 mm.

Fakta

Höjd: 93 mm
Bredd: 180/320 mm
Tjocklek: 23-27 mm
Utförande: lättbetong
Fog: monteras med fog
Antal per paket: 10 st
Dekorstenarna levereras i olika storlekar Räcker till: 0,9 m
Vikt: 11,5 kg/pkt
Läs mer
Varumärke Stegu
Leverantörens artikelnummer ST-NR-MAD-002-1