Dekorsten Palermo

ART.NR: 6753132
Dekorsten Palermo White från Stegu av lättbetong ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inomhus. Dekorstenen ger känslan av en lyxig vägg av tunna vita skifferskivor.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Dekorsten Palermo

Dekorsten Palermo White från Stegu av lättbetong ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inomhus. Dekorstenen ger känslan av en lyxig vägg av tunna vita skifferskivor.
Dekorstensplattorna skapar en rustik och mysig hemmiljö. Montering och bearbetning är lätt att klara med enkla handverktyg som träsåg eller bågfil. Dekorsten sätts, precis som kakel, säkrast på är ett stumt underlag som betong, lättbetong, tegel, murblock, lättklinkerblock eller gipsskiva. Dekorstenen limmas på underlaget med färdigblandad fix. Sugande underlag förbehandlas med primer. Vi rekommenderar färdigblandad fix som även möjliggör montering av dekorstenen på träbaserade skivor som OSB-skivor.

Montering

Underlaget ska vara rent och torrt. Fäst en rak list på väggen i höjd med andra raden nerifrån. Väg av med vattenpass så listen sitter vågrätt.
Sätt dekorsten längs listen. Applicera fixet på underlaget. Dra med en fixkam för att få lagom mängd fix. Tryck plattan på plats. Avlägsna överflödigt fix vartefter. Fortsätt med nästa rad dekorsten. Ta bort listen och sätt slutligen den nedersta raden stenar. Låt väggen torka två dygn. Dekorstenen behöver inte fogas utan är klar som den är.

Tänk på

Ha flera paket öppna och plocka ur olika paket vartefter för att få färgerna jämnt blandade. Tänk på att fixet tar lite plats. Dekorstenen är 26 mm tjock, men räkna med att den färdiga plattan med fix bygger 29-31 mm.

Fakta

Höjd: 142
Bredd: 550 mm
Tjocklek: 26 mm
Utförande: lättbetong
Fog: monteras med fog
Antal per paket: 14 st
Mängd per paket: 0,62 m2
Vikt: 23 kg/pkt
Läs mer
Varumärke Stegu
Leverantörens artikelnummer ST-PL-PAL-001-2