Dekorsten Rustik 540 Brun

Artikelnummer: 6753140
Weight: 22
Dekorsten Rustik 540 från Stegu av lättbetong ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inne eller ute. Dekorstenen bygger en tegelvägg i mättat mörkt rödbruna nyanser.
Välj butik för att se lagertstatus
Inte tillgänglig online
Leverans inom
4-5 veckor
49 00 /m2
st
= 1,00 m2
Dekorsten Rustik 540 Brun
Dekorsten Rustik 540 från Stegu av lättbetong ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inne eller ute. Dekorstenen bygger en tegelvägg i mättat mörkt rödbruna nyanser.
Dekorstensplattorna skapar en rustik och mysig hemmiljö inne och en trygg, traditionell tegelfasad utomhus. Montering och bearbetning är lätt att klara med enkla handverktyg som träsåg eller bågfil. Dekorsten sätts, precis som kakel, säkrast på är ett stumt underlag som betong, lättbetong, tegel, murblock, lättklinkerblock eller gipsskiva. Dekorstenen limmas på underlaget med färdigblandad fix. Sugande underlag förbehandlas med primer. Vi rekommenderar färdigblandad fix som även möjliggör montering av dekorstenen på träbaserade skivor som OSB-skivor.

Montering

Underlaget ska vara rent och torrt. Fäst en rak list på väggen i höjd med andra raden nerifrån. Väg av med vattenpass så listen sitter vågrätt.
Sätt dekorsten längs listen. Applicera fixet på underlaget. Dra med en fixkam för att få lagom mängd fix. Tryck plattan på plats. Avlägsna överflödigt fix vartefter. Fortsätt med nästa rad dekorsten. Ta bort listen och sätt slutligen den nedersta raden stenar. Låt väggen torka två dygn. Dekorstenen behöver inte fogas utan är klar som den är.

Tänk på

Ha flera paket öppna och plocka ur olika paket vartefter för att få färgerna jämnt blandade. Tänk på att fixet tar lite plats. Dekorstenen är 10-18 mm tjock, men räkna med att den färdiga plattan med fix bygger ca 23 mm.

Fakta

Höjd: 60 mm
Bredd: 205 mm
Tjocklek: 10-18 mm
Utförande: lättbetong
Fog: monteras med fog
Antal per paket: 63 st
Mängd per paket: 1 kvm
Vikt: 22 kg/pkt
Snabba fakta
Varumärke Stegu