Kolgrill 400 Broil King

ART.NR: 687167639
Broil King Offset-grill 400 är tillverkad av 2 mm stål med en total grill och rökyta på 64x49cm + 38x56cm, och har kraftiga, tvåsidiga grillgaller i gjutjärn. Ventilationssystemet omfattar en skorsten med RotoDraft-ventil.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Kolgrill 400 Broil King

Broil King Offset-grill 400 är tillverkad av 2 mm stål med en total grill och rökyta på 64x49cm + 38x56cm, och har kraftiga, tvåsidiga grillgaller i gjutjärn. Ventilationssystemet omfattar en skorsten med RotoDraft-ventil. Två brickor för kol och spridning av rök och utdragbar askbehållare i båda kamrarna.

Har du någon gång funderat på vad som skiljer din vanliga helggrillning från traditionell Amerikansk barbecue? Det redskap man kanske mest förknippar med ordet barbecue är "Smoker", vilket det finns en mängd olika typer av. Den kanske vanligaste smokertypen man ser i Amerika är den så kallade Offset-smokern. Den ser ut som en stor liggande tunna med en mindre tunnna vid sidan om. Med den flyttar man värmekällan bort från maten (som ligger i den stora kammaren) till en separat kammare (den lilla) vilket ger lägre temperaturer, runt 100°-130° och därmed en långsammare tillagning, perfekt för större köttstycken som bringa, bog, revbenspjäll mm. Den långsamma tillagningen mörar köttet genom att smälta fett och bindväv samtidigt som vätskan stängs inne, resultatet blir ett extremt mört och smakrikt kött. Smakerna präglas lika mycket av de kryddor du använder, vilken typ av grillkol och vilka träbitar du placerar i glöden. Broil King Offset-smoker 400 är tillverkad av 2 mm stål med stor kapacitet och massor av möjligheter. I den stora rökugnen har du en yta på 64x49cm att arbeta med, tillräckligt för att laga mat till hela släkten. I den lilla kammaren sker förbränningen till röken och i den finns ett kraftigt grillgaller i gjutjärn på 38x56cm som du kan nyttja till väntkorv eller hamburgare under tiden huvudmåltiden tillagas. I den stora kammaren ligger 4 kraftiga tvåsidiga grillgaller i gjutjärn och under dem en uppsamlingsbricka i rostfritt stål för enklare rengöring. All förbränning sker alltså i den lilla kammaren. Där använder du med fördel grillkol av god kvalitet kombinerat med rent trä av önskad sort beroende på vilka smaker du eftersträvar. Målet är att hålla en jämn förbränning under lång tid. Tack vare Roto Draft ventilen på skorstenen och det justerbara luftintaget på sidan kan du kontrollera värmen på ett bra sätt. Visst är det en liten tröskel innan man lär sig hur smokern fungerar men när du kommit över den har du öppnat dörren till en helt ny värld av matlagning.

  • Kraftiga tvåsidiga gjutjärnsgaller
  • Perfekt till low and slow
  • Två kammare



Förenar människor.
För den riktiga seriösa grillkocken är vi glada att kunna erbjuda Broil King®SMOKE-serien med vertikalrökar och en offsetgrill/rök. De har stora tillagningsytor, exakt temperaturkontroll och en mängd olika variationsmöjligheter för att få bästa, rökiga grillsmak. Dessa modeller är ett måste för alla blivande grillmästare.


Mått
  • Bredd: 127 cm
  • Djup: 66 cm
  • Höjd: 133 cm
  • Vikt: 84 kg


Specifikation
  • Material: Stål
  • Färg: Svart


Läs mer
Varumärke Broilking