KUNGSGRAN / NORDMANNSGRAN

Abes Nordmannia, 175-220CM
ART.NR: 152250
Köp din julgran hos oss på Byggmax!
Vi har vackra julgranar från Danmark som garanterat kommer fylla ditt hem med härlig julstämning!
Julgranarna kan endast köpas i butik
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

KUNGSGRAN / NORDMANNSGRAN

Nu är det jul igen!
Passa på att köpa en fin Kungsgran från Byggmax. Kungsgran är en tät och mjuk lyxgran som håller sig fin väldigt länge och barrar mindre än vanliga granar. Granen, som även kallas för Nordmansgran, samlar nämligen mycket vatten i stammen vilket gör att den håller längre och är mindre känslig mot torka. Granen ger även mindre besvär för allergiker och har en svag doft av citrus. Storleken på granen är mellan 175 - 220 cm.

God Jul!

Håll granen grön och grann hela julen
Vad vore väl en jul utan en ståtlig julgran? Ta hand om den på rätt sätt och se fram emot en lång jul med din gröna vän, utan barr på golvet och i strumporna.

1. Låt granen sakta vänja sig vid inomhusvärmen, för att unvika temperaturchock och en gran som tappar barren. Bästa tiden att ta in din gran är när vädret är milt. Vid minusgrader behöver den tinas upp i ett svalt utrymme i runt ett dygn innan den kan tas in i värmen. En bra plats är exempelvis ett garage, förråd eller i farstun där det är några plusgrader.
2. Vattna alltid granen vid plusgrader, även när den står utomhus. Ju högre temperatur desto mer vatten dricker den. En gran som torkar ut kommer snart att börja barra.
3. Gör en ny snittyta när det är dags att ta in granen för klädning, så får den bästa uppsugningsförmåga. Sätt direkt i rikligt med vatten.
4. Placera gärna på gott avstånd från varma element eller en het kamin, för att minska uttorkning. Ett tips är att spraya grenerna med vatten om luften känns torr.
5. Vattna ofta - gärna varje dag. De första dagarna kan en gran dricka flera liter. Vanligt vatten är det bästa för törstiga granar.
Läs mer