Rainers tipsRainers tips

Små som stora byggprojekt framskrider galant med hjälp av bra instruktioner

Hur bygger man en altan av trä och hur sköter man om den? Hur stort projekt är monteringen av ett uterum? Svaren till dessa frågor och många fler får du i videorna här under! Vår bygg-guru Rainer visar vilka arbetsmoment projekten omfattar samt med vilka verktyg arbetet utförs smidigast!

Montering av golv

Att montera golv är förvånandsvärt lätt och en hemmasnickare fixar det enkelt. På videon visar Rainer hur man monterar laminat- och vinylgolv - spana in tipsen och du lyckas med ditt projekt!

SträckSträck

Bygg grunden rätt

A och o i byggprojekt är en välgjord grund. På den här videon visar Rainer tre sätt att bygga grund - med hjälp av gjuten pelare, gjutet pelarblock och skruvpåle.

SträckSträck

Montering av uterum

Förläng terassens användningstid med ett uterum! I videon får du se de olika skeden ett uterums montering består av samt hur glaspartierna installeras i praktiken.

SträckSträck

Altanbygge

Spana in Rainers tips för byggandet av en altan! I videon framkommer de olika momenten projektet består av; allt från konstruktionen av en stadig grund till de sista detaljerna.

  1. Pelarblock
    Pelarblock
    2 99 /st
  2. Trallskruv A2 4,2x55
    Trallskruv A2 4,2x55
    59 95 /st

SträckSträck

Behandling av altan

I videon ser du vilka förberedelser arbetet kräver samt projektets olika arbetsmoment. Rainer tipsar även om verktygen som underlättar arbetets gång!

SträckSträck

Behandling av utemöbler

För att utemöblerna skall skall hållas i gott skick, lönar det sig att behandla dem med jämna mellanrum. Rainer berättar villka förberedelser som krävs och visar hur oljningen utförs smidigast!

SträckSträck

Tryckimpregnerat virke

Tryckimperegnerat virke är inte bara hållbart, det är även vackert! I videon framkommer virkets användningsområden samt dess egenskaper. Du får även se hur Byggmax smidiga drive-in fungerar.

SträckSträck
gjut en betongskivagjut en betongskiva

Gjut en bordsskiva i betong

Att gjuta en bordsskiva i betong är enkelt och det går bra att göra det hemma. Spana in våra instruktioner hur du gjuter betongskivan!

SträckSträck

Bygg en vedbärare

Bygg en snygg vedbärare att ställa bredvid din kamin eller eldstad! Spana in våra instruktioner och du lyckas med projektet!

Fler tips från Rainer kommer inom kort!