RENINGSVERK BADTUNNA MF-250 KIRAMI

Inkl. pump och filterfiber
ART.NR: 6111587
Detta reningssystem renar badvattnet under långa perioder i en badtunna eller mindre pool.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

RENINGSVERK BADTUNNA MF-250 KIRAMI

MF250 har en pump med lättrensat grovfilter. En rejäl filtertank där badvattnet filtreras mycket bra genom medföljande Kirami filterfibrerna. Ovanpå filtertanken sitter toppventil med 4-vägs reglering och hela reningsverket monteras på medföljande bottenplatta.

För att ansluta reningsverket till badtunnan/poolen så behövs en genomförings-/slangsats som passar den. Vi rekommenderar slang med innerdiameter på 38 mm, ej smalare. Detta inhandlas specifikt efter badtunnans/poolens modell.

Reningsverket renar badtunnans/poolens vatten från de fysiska partiklar det fångar, men man skall också tillsätta bakteriedödande medel. Att välja rätt reningskemikalie till badet är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö.

Alla typer av reningsverk kräver löpande skötsel. Smutsen som filtersystemet fångar i filterfibrerna i filtertanken skall regelbundet spolas ut så att filtersystemet renar bra och hålls fräschare. Detta kallas backspolning och är en enkel procedur som görs hellre ofta och lite än sällan och mycket. Vi rekommenderar att backspola ca 2–3 gånger i månaden, vilket är en enkel och viktig procedur.

Först stänger man alltid av pumpen genom att bryta strömmen. Därefter tryck ned vredet ovanpå toppventilen och vrid den i läge ”BACKWASH”. Starta därefter pumpen och då spolas en del av badvattnet ut via ”Waste” och tar med sig delar av den fångade smutsen. Normalt till en badtunna så räcker det att backspola ut motsvarande ett par tre hinkar badvatten per tillfälle. Vattnet som spolas bort vid backspolning kommer ut genom den tredje slangkopplingen på toppventilen ”WASTE”, och därpå kan med fördel överbliven slang kopplas och ledas bort. Till det kan också en enklare slang införskaffas. Efter detta kan även pumpen startas om i läge ”RINSE” i några sekunder för att spola ut den skvätt med smuts i toppventilen. Därefter startas pumpen om i läge ”FILTER”.

Om vattentrycket i badtunnan/poolen blir försvagat så har det gått för lång tid mellan backspolningarna.

Kontrollera regelbundet om pumpens grovfilter behövs rengöras. Innan man skruvar av locket ovanför grovfiltret så stänger man av pumpen. Sen stängs vattnet ut- och in i badtunnan genom att stänga avtappningsventilen på badtunnan och stänga inloppsgenomföringen genom att tillfälligt ta bort dess skyddsgaller i badtunnan och skruva dit det medföljande täcklocket.

Filterfibrerna som fångar smutsen byts normalt till nya en gång per år men det kan med fördel ibland tvättas extra någon gång för att förlänga dess livslängd och fräschhet. Detta kan göras genom att ta ur dom och först försiktigt skölja av dom grovt och sedan tvätta dom i tvättmaskinen i en nät-tvättpåse på ett 30 graders program utan tvättmedel.

Pumpen har en jordad stickkontakt som endast får anslutas till ett uttag med jordfelsbrytare.

MF250 reningssystem med filterfiber innehåller:

•250 W pump med grovfilter
•Filtertank
•4-vägs toppventil
•Slang mellan pump & toppventil
•3 st slangnipplar
• 2 st slangklämmor
• 500 g Kirami filterfiber
• Bottenplatta
• Pumpens elmotor har elkabel med jordad stickkontakt
Läs mer
Varumärke Kirami
Leverantörens artikelnummer 3019