25x85 Terassilauta Vihreä

Tuotenumero: 08725085
Myymme vain kotimaista laadukasta ja kestävää puutavaraa.
Puutavaran pituus vaihtelee myymälöittäin. Normaalisti saatavilla on 2-3 eri pituutta väliltä 2,7-5,4 m. Voit tarkistaa myymäläkohtaiset puutavaran pituudet soittamalla oman myymäläsi Puupuhelimeen. Katso myymäläkohtaiset puhelinnumerot ja palveluajat tästä.
Näytä enemmän
m
stock
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
delivery-truck
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
close
Hae postinumeroa

25x85 Terassilauta Vihreä

Terassilaudat valmistetaan NTR AB -luokitellusta kestopuusta ja ne ovat laadukkaita ja kestäviä. Laudassa on pyöristetyt kulmat ja se on höylätty neljältä sivulta, joten se tuntuu miellyttävältä jalkojen alla. Terassilaudan toinen puoli on yleensä hieman hienomman näköinen, joten tarkista ennen laudan kiinni ruuvaamista, kumman puolen haluat näkyvän päälle päin.

NTR A = Puuta voidaan käyttää maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa, jotka voivat olla kosketuksessa makeaan veteen. NTR AB = Puuta voidaan käyttää maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa.

Kiinnitys
Kestopuu tulee kiinnittää ruostumattomilla ruuveilla tai muulla vastaavalla kiinnityksellä, jolla on korroosioluokitus 4. Lautojen kiinnitykseen käytettävien ruuvien suositellaan olevan vähintään 55mm pitkiä. Kiinnitä jokainen lauta kahdella ruuvilla poikkipuuhun. Lautojen päädyissä reiät kannattaa porata valmiiksi, jotta lautaan ei tule halkeamia. Puolueettomat testit ovat osoittaneet, että kestopuusta löytyvät suolat tarttuvat ja vaikuttavat perinteiseen terassiruuviin paljon voimakkaammin kuin mitä aiemmin on tiedetty. Ruostevaurioita esiintyy kohdassa, jossa ruuvinkanta kiinnittyy ruuvinvarteen. Vaurioiden muodostuminen kyseiselle alueelle johtuu siitä, että juuri tähän kohtaan kerääntyvät sekä happi, suola että kosteus. On olemassa riski, että tavallinen terassiruuvi ruostuu katki hyvinkin lyhyessä ajassa.

NTR AB -luokitellun kestopuun käyttökohteet
Puutavaraa käytetään maan- ja/tai vedenpinnan yläpuolelle sijoittuvissa rakenteissa, joissa tarvitaan lahosuojaa, esimerkiksi terassit, puutarhakalusteet, aidat ja katosrakennelmat. Puutavaran ei tule olla jatkuvassa kosketuksessa maahan/veteen johtuen tuotteet rajallisesta kosteudenkestävyydetä. NTR AB -luokiteltu kestopuu ei saa sisältää Kromia (Cr), arsenikkia tai muita raskasmetalleja. Kyllästykseen käytetään kuparia, joka toimii kyllästeaineen pääosana. Jokaisesta myyntipisteestä löytyvät kaikki tarvittavat tuotetiedot, joista käy ilmi mm. eri kyllästysluokkiin kuuluvan puutavaran suositellut käyttökohteet, käytetyt aineet ja asianmukainen jätteiden käsittelytapa. Tarvittaessa Byggmax voi toimittaa tuotetiedot sähköisesti.

Kyllästeaineen/kyllästyksen valvonta
Painekyllästetyn kestopuun tuotannossa noudatetaan pohjoismaisia NTR-laatukriteereitä. Kestopuun tuotanto on laadunvalvonnan alaista. Kestopuun laadunvalvonnasta vastaavat puolueettomat laaduntarkastusyhteisöt Inspecta Sertifiointi OY ja Finotrol Oy.

Kierrätys
Laki kieltää yksityishenkilöitä polttamasta kestopuun jätepaloja. Kestopuu sisältää kuparia ja jätepuu tulee toimittaa ongelmajätteelle tarkoitettuun paikkaan. Siellä puu poltetaan oikeaoppisesti ja kupari erotellaan tuhkasta.

Palautukset br> Puutavaraa ei valitettavasti voi vaihtaa tai palauttaa. Puutavaraksi lasketaan myös listat, mäntylattiat ja paneelit. Puu on elävä ja kosteusherkkä materiaali, joka voi pilaantua, jos pakkaus on avattu tai puuta on säilytetty väärin.
Näytä enemmän