Eristyslevy EPS 100 Lattia 100mm

50x1000x1200mm
Tuotenumero: 16485
Solumuovi EPS
Koot: 1200x1000x50 mm ja 1200x1000x100 mm.
Näytä enemmän
Korkeus:
Alkaen
kpl
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
Hae postinumeroa

Eristyslevy EPS 100 Lattia 100mm

EPS-solumuovia voidaan käyttää eristeenä koko talossa, perustuksista kattoon. Sen päälle voidaan valaa betoni ja sitä voidaan käyttää routaeristeenä rakennusten lisäksi piha-alueilla ja kulkuväylissä. EPS-levyt ovat ominaispainoltaan kevyitä, niillä on hyvä puristuskestävyys ja niiden asentaminen käy nopeasti. Lisäksi EPS-materiaali voidaan kierrättää täysin.

Tietoa solumuovista

EPS -tyyppi
EPS on paisutettua polystyreeniä. EPS-levyt muodostuvat pienistä polystyreenijyvistä, jotka on paisutettu vesihöyryn avulla. Paisutetut EPS-helmet muovataan höyryllä aihioksi, josta eristelevyt leikataan. Paisutetulla polystyreenillä on hyvä eristyskyky, sillä se koostuu 98-prosenttisesti rakenteen sisään sitoutuneesta ilmasta. Paikoillaan pysyvä ilma on eristysmateriaalissa juuri se eristävä tekijä. Solumuovilla on myös hyvä kosteudensietokyky ja se antaa hyvän suojan kylmää, tuulta, kosteutta ja hometta vastaan.

XPS -tyyppi
Tätä solumuovi tyyppiä kutsutaan myös ekstrudoiuksi polystyreenisolumuoviksi ja se on tasaisempaa kuin EPS -tyyppinen solumuovi. Tässä tyypissä pienet polystyreenijyvät on sulatettu toisiinsa. XPS solumuovi on painavampaa, sillä on korkeampi kuormankatokyky ja se eristää vielä paremmin kosteutta. Kompaktin ja yhtenäisen rakenteen ansiosta sen pinta on hiottavissa hiekkapaperilla. Ekstrudoitua solumuovia käytetään rakenteisiin joissa on korkeat vaatimukset kuormankantokyvylle, esimerkiksi ne perustusten osat joihin kohdistuu paikallisesti raskaskuorma kuten kantava väliseinä tai takka. Sitä käytetään myös kohteissa joissa vaaditaan kasvavaa kosteudensietokykyä.

(Lambda) -arvo
Tärkein arvo, joka tulisi tietää eristyksistä puhuttaessa, on ns. Lambda-arvo. Se on luku, joka ilmaisee materiaalin lämmönjohtavuusarvon eli eristyskyvyn. Eristysmateriaalien kohdalla matala arvo on toivottava, eli mitä pienempi lämmönjohtavuusarvo materiaalilla on sitä paremmin se toimii eristeenä.

Puristuslujuus
Puristuslujuus on luku, joka kertoo kuinka paljon painoa levylle voidaan lastata lyhytaikaisesti. Esimerkiksi EPS 100 -tuotteen puristuslujuus on 100 kPa (kilopascal), mikä tarkoittaa suunnilleen samaa kuin 10 tonnia neliömetrille tai 1 kg neliösentille.

Solumuovin valaminen betoniperustuksen alle

Valettaessa betonia solumuovilevyjen päälle on tärkeää tietää kuinka paljon levyjen pinnalle kohdistuu painoa. Solumuovin asentaminen betoniperustukseen ja lattiaan ehkäisee tehokkaasti kylmyyden siirtymistä maasta rakenteisiin. Levyt asetetaan hyvin tasoitetulle ja tiivistetylle hiekka- tai sepelialustalle ennen betonivalua. Solumuovilevykerrokset asetetaan päällekkäin siten, että saumakohdat menevät limittäin, mikä osaltaan ehkäisee kylmäsiltojen muodostumista. Solumuovilla eristetty alapohja voi esimerkiksi koostua seuraavista (alhaalta ylöspäin): kuitukangas, sepeli, solumuovi, raudoitusverkko, betoni.
Näytä enemmän