Muuripata

Muuripata Byggmaxilta. Nopeasti, kätevästi ja edullisesti. Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka, jossa voi rentoutua. Kaikkiin ulkosaunoihin ei tule kuitenkaan lämmintä vettä, jolloin saunan pata on tarpeellinen hankinta hoitamaan saunan pesuveden lämmityksen. Patoja on saatavilla useita eri malleja.

Saunan muuripadassa vesi lämpenee nopeasti puilla
Saunapata on helppo asentaa paikoilleen, mutta padan eteen, sivuille, taakse sekä ylöspäin on jätettävä suojaetäisyydet palava-aineisiin materiaaleihin. Samoin padan alustan on oltava palonkestävä, liikkumaton, paksuudeltaan vähintään 5 cm:n betonilaatta. Näin ollen vältetään tulipalon syttymisen riski. Jos muuripata asennetaan lähemmäksi kuin 250 mm kiukaasta, täytyy niiden väliin laittaa palamattomasta levystä suojus, joka estää kiukaan lämpösäteilyä vahingoittamasta padan pintaa. Hormiliitos tulee tehdä huolellisesti ja tiivistää hyvin tulenkestävällä tiivistysmateriaalilla. Padan mukana tulevat ruuvattavat säätöjalat, joilla pata saadaan asettumaan tukevasti kaltevallekin alustalle. Kun alat lämmittämään vettä padassasi, jätä veden taso pari senttiä reunan alapuolelle, niin vesi ei kiehu padan yli. Muutenkin kannattaa huomioida, että vesi lämpiää kuumaksi pienelläkin puumäärällä.

Muuripata antaa lämmintä vettä saunaasi
Jotta muuripata toimisi kunnolla ja lämmittäisi pesuvedet nopeasti, on vesipata puhdistettava säännöllisesti niin sisältä kuin ulkoa. Paksu nokikerros sisäpadan ulkopinnalla hidastaa veden lämpenemistä ja saattaa tupruttaa jopa savut sisään saunaan. Lisäksi polttopuita kuluu enemmän nokisessa padassa. Kun nostat vesipadan pois paikoiltaan, varo padan terävää yläreunaa. Teräksisen vesipadan sisäpinta taas voidaan puhdistaa hankaamalla hienolla vesihiomapaperilla, mutta teräsvillaa ei saa käyttää. Tuhkalaatikko kannattaa tyhjentää säännöllisesti, niin ilma virtaa hyvin arinan läpi ja arina pysyy moitteettomassa kunnossa. Älä myöskään jätä talveksi vettä jäätymään pataan. Jäätynyt vesi voi vaurioittaa pataa. Nyt kun saunan lämminvesiasiat ovat kunnossa, niin voit sisustaa saunaa tunnelmallisemmaksi vaikka seinälle laitettavilla kynttiläpidikkeillä tai sopivilla pyyhekoukuilla. Byggmaxin kylpyhuonesisustus ja siihen liittyvät tarvikkeet, kuten tasot, peilit, suihkut, altaat ja koukut, viimeistelevät saunasi toimivuuden.

Muuripata saunaan Byggmaxilta
Valikoimistamme löytyvä muuripata antaa saunaasi lämpimän veden lisäksi myös mukavaa ja tasaista kosteutta, sekä kotoista tunnelmaa. Tee se itse - ja onnistu.

Onko haaveissasi uusi muuripata saunaasi? Olet oikeassa osoitteessa, sillä meiltä Byggmaxilta löydät laadukkaat ja kestävät muuripadat aina edulliseen hintaan. Meillä Suomessa saunoja löytyy joka melkein joka nurkalta, ja useinmiten vielä puusaunan muodossa joko pihalta tai mökin rannasta. Näihin saunoihin ei kuitenkaan tule lämmintä vettä, joten muuripata on erinomainen valinta pesuveden lämmittämiseksi.

Muuripata lämmittää veden nopeasti puiden avulla

Muuripata on helppo tapa saada lämmintä vettä niin peseytymiseen kuin vaikka pyykkien pesuun. On kuitenkin hyvä muistaa, että vesipata on tärkeää asentaa oikein, jotta se on varmasti paloturvallinen käyttää. Padan eteen, sivuille, taakse sekä ylöspäin on jätettävä suojaetäisyydet helposti palaviin materiaaleihin. Samoin padan alustan on oltava palonkestävä ja liikkumaton sekä paksuudeltaan vähintään 5 cm:n betonilaatta. Näin ollen vältetään tulipalon syttymisen riski. Jos muuripata asennetaan lähemmäksi kuin 250 mm kiukaasta, täytyy niiden väliin laittaa palamattomasta levystä suojus, joka estää kiukaan lämpösäteilyä vahingoittamasta padan pintaa. Hormiliitos tulee tehdä huolellisesti ja tiivistää hyvin tulenkestävällä tiivistysmateriaalilla. Padan mukana tulevat ruuvattavat säätöjalat, joilla pata saadaan asettumaan tukevasti kaltevallekin alustalle. Muista myös, että vesipataa käytettäessä tulee vedenpinnan taso jättää pari senttiä reunan alapuolelle, jotta vesi ei kiehu padan yli.

Muuripata lämmittää veden saunaasi

Jotta muuripata toimisi kunnolla ja lämmittäisi pesuvedet nopeasti, on vesipata puhdistettava säännöllisesti niin sisältä kuin ulkoa. Paksu nokikerros ulkopinnalla hidastaa veden lämpenemistä ja saattaa tupruttaa savut sisään saunaan. Lisäksi nokinen muuripata kuluttaa myös enemmän polttopuita. Mikäli haluat siirtää vesipataa siivotessasi, on hyvä muistaa varoa padan terävää yläreunaa. Teräksisen vesipadan sisäpinta voidaan puhdistaa hankaamalla hienolla vesihiomapaperilla, mutta muista, ettei teräsvillaa tule käyttää tähän tarkoitukseen. Tuhkalaatikko kannattaa tyhjentää säännöllisesti, niin ilma virtaa hyvin arinan läpi ja arina pysyy moitteettomassa kunnossa. Älä myöskään jätä talveksi vettä jäätymään pataan, sillä jäätynyt vesi voi vaurioittaa pataa. Nyt kun saunan lämminvesiasiat ovat kunnossa, niin voit sisustaa saunaa tunnelmallisemmaksi vaikka seinälle laitettavilla kynttiläpidikkeillä tai sopivilla pyyhekoukuilla. Byggmaxin kylpyhuonesisustus ja siihen liittyvät tarvikkeet, kuten tasot, peilit, suihkut, altaat ja koukut, viimeistelevät saunasi käytännöllisyyden ja viihtyvyyden.

Muuripata saunaan Byggmaxilta

Valikoimastamme löydät taatusti juuri sen oikean padan sinun käyttöösi. Muuripata antaa saunaasi lämpimän veden lisäksi myös mukavaa ja tasaista kosteutta, sekä kotoista tunnelmaa. Klikkaa nyt muuripata ostoskoriisi tai ota nokka kohti lähintä Byggmaxia, meidän avullamme onnistut varmasti projektissasi.

Suodata

3 Tulokset

Järjestä
Kota
80 litraa, pyöreä, ruostumaton
809  €
Kota
80 litraa, pyöreä, mustaa maalattua terästä
729  €
Narvi
50 litraa, mustaa maalattua terästä
635  €