Ostamalla Siniristi- tuotteita tuet suomalaista yrittäjyyttä

Sinistri sarjaSinistri sarja

Byggmax lanseeraa uuden Siniristi-tunnuksen. Tunnus voidaan myöntää Byggmaxissa myynnissä olevalle tuotteelle, jonka taustalla on suomalainen yritys. Kaikki Siniristi-sarjan tuotteet on joko valmistettu Suomessa tai hankittu kotimaisilta tavarantoimittajilta. Siniristi-sarjan tuotteet ovat saatavilla Byggmaxin myymälöistä kautta maan sekä verkkokaupasta.

Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä Siniristi-tunnus kertoo?
Siniristi-tunnus kertoo, että kyseinen tuote on suomalaisen yrittäjän tuote. Ostamalla Siniristi-sarjan tuotteen kuluttaja tukee kotimaista yrittäjyyttä.

2. Kenelle Siniristi-sarja on suunnattu?
Siniristi-sarjan tuotteet ovat suunnattu kaikille, jotka haluavat ostaa laadukkaita kotimaisia rakennustarvikkeita ja samalla tukea suomalaista yrittäjyyttä.

3. Onko Siniristi-tunnus vain Byggmaxin käytössä ja myönnetäänkö se vain Byggmaxissa myynnissä oleville tuotteille?
Kyllä, Siniristi-tunnus on Byggmaxin oma ja se myönnetään vain Byggmaxissa myynnissä oleville kriteerit täyttäville tuotteille.

4. Mitkä tuotteet kuuluvat Siniristi-tuotesarjaan?
Siniristi-tunnus voidaan myöntää tuotteelle, jonka taustalla on suomalainen yritys. Yrityksellä tulee siis olla suomalainen Y-tunnus. Tuote voidaan valmistaa Suomessa tai ulkomailla. Siniristi-tunnus poikkeaa jo olemassa olevasta Avainlippu-tunnuksesta siten, että Siniristi-tuotteita ovat kaikki suomalaisten yritysten tuotteet valmistusmaasta riippumatta.

Siniristi-sarjan tuotteita ovat erimerkiksi:
• Kaikki kestopuu
• Paroc – eristevilla
• Finnfoam – Finnfoam-eristeet
• Weckmann – peltikatteet
• Meltex – sadevesi- ja salaojaratkaisut
• Biolan – multa, kuorikate, lannoitteet
• Kerabit – kattohuovat
• Ilves-Maalit – maalit

5. Miksi Siniristi-tunnuksen saa tuote, vaikka se on valmistettu muualla kuin Suomessa?
Siniristi-tunnus kertoo kotimaisesta yrittäjyydestä. Tunnus ei ota kantaa siihen, missä tuote on valmistettu. Suuri osa Siniristi-sarjan tuotteista on valmistettu Suomessa. Monella kotimaisella tavarantoimittajalla on kuitenkin tuotantoa myös ulkomailla, esimerkiksi Fiskars ja Ilves-Maalit. On luonnollista, että myös suomalaiset yritykset kasvavat Suomen ulkopuolelle. Siniristi-tuotesarjaan ei ole kelpuutettu suomalaisten tukkureiden välittämiä ulkomailla valmistettuja tuotteita, vaan yrityksen pitää olla aidosti suomalainen valmistava yritys.

6. Maksavatko Siniristi-tuotteet muita tuotteita enemmän? Otatteko komission toimittajilta tunnuksen käyttämisestä?
Siniristi-tunnus ei vaikuta tuotteen hintaan millään tavalla eikä yrittäjältä veloiteta mitään siitä, että hänen tuotteellensa on myönnetty Siniristi-tunnus. Tunnus kertoo, että kyseinen tuote on suomalaisen yrittäjän tuottama. Ostamalla Siniristi-sarjan tuotteita kuluttaja tukee kotimaista yrittäjyyttä.