Alushuopa

122 10x0,7M
Tuotenumero: 17113
Alushuopa YAM 2000 on tarkoitettu yksinkertaisempiin rakennuksiin.
Näytä enemmän
kpl
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
Hae postinumeroa

Alushuopa

Alushuopa YAM 2000 on tarkoitettu yksinkertaisempiin rakennuksiin.

Kattohuopia on kahta päätyyppiä: aluskermi ja pintakermi. Siihen minkä/mitkä tarvitset katollesi riippuu sekä siitä minkä katteet haluat asentaa että katon kaltevuudesta.

Aluskermi

Aluskermiä käytetään sekä pintakermin että kaatopaanujen, profiloidun pellin, sileän pellin ja bitumipaanujen alla. Aluskermiä suositellaan myös silloin kun katon kaltevuus on hyvä. Kaksi erityyppistä aluskermiä Mineraalikuituytimellä (YAM) varustettuja aluskermejä käytetään yksinkertaisemmissa, vähemmän vaativissa kohteissa kuten varasto, liiteri, leikkimökki, pyöräsuoja jne. Aluskermi tulee aina peittää jollakin pintamateriaalilla kuten kattohuovalla tai pellillä.

Polyesteritukikerroksen sisältäviä aluskermejä (YAP) käytetään kaikissa rakennuksissa lukuun ottamatta vähemmän vaativia rakennuksia, kuten varastoja, liitereitä, leikkimökkejä yms.. Ympärivuotisesti asuttavien rakennusten kattopaanujen aluskermin vähimmäislaatu on YAP 2200. Jos katon kaltevuus on alle 18 astetta, on käytettävä vapaareunaista kermiä, jolloin liitokset ovat täysin tiiviit.

Pintakermi

Pintakermi soveltuu käytettäväksi loiviin kattoihin sellaisenaan ilman muuta pintamateriaalia.

Yksinkertaisemmat rakennukset
Yksinkertaisimmissa rakennuksissa kuten leikkimökeissä, varastoissa, autotalleissa, pyöräsuojissa ja liitereissä, joiden katon kaltevuus on enemmän kuin 14 astetta (25 cm/m) voidaan käyttää SAM 238 pintakermiä, joka on yksinkertaisempi huopa mineraalikuitu ytimellä. Kaikki saumat tiivistetään bitumiliimalla.

Pysyväasutus
Katon kaltevuus, vedenpoistokyky sekä rakennuksen tyyppi vaikuttavat pintakermin valintaan. Pintakermin alle asennetaan aina ensin aluskermi, jossa on polyesteriydin (YAP). Asuinrakennuksiin, joiden katon kaltevuus on vähintään 14 astetta (25 cm/m), soveltuu Glaciär 140. Itseliimautuvat pituussuuntaan kulkevat saumat tekevät lopputuloksesta erittäin varman. Asuinrakennuksiin, joiden katon kaltevuus on niinkin pieni kuin 3 astetta (6 cm/m), soveltuu Glaciär 141. Erikoisleveät Itseliimautuvat pituussuuntaan kulkevat saumat antavat parhaan tuloksen erittäin loiville katoille

Mikäli katon vedenpoistokyky on huono, tulisi työ teettää ammattilaisella. Näin varmistetaan se että kattopinnasta tulee varmasti täysin tiivis.

Hyvä pitää mielessä
Säilytä kattokermirullat aina pystyasennossa, jolloin rullat painu soikeiksi. Soikeasta rullasta otettava kermi aaltoilee ja on vaikea asentaa. Tämä voi vaikuttaa myös lopputulokseen.

Suunnittele katon asennus niin, että raakapontti ja aluskermi naulataan kuivalla säällä. Pidä raakapontti aina suojattuna! Kostunut raakapontti voi vahingoittua tai alkaa homehtua.

Naulaa aluskermi mieluiten käsin. Jos käytät naulainta, ole varovainen - naulan on oltava pystysuorassa alustaan nähden, jotta naulan kanta ei tee puhkaise kermiä. Vältä sinkilöitä.

Käytä apuna ammattilaista savupiippuja, putkiläpivientejä ja muita vaikeita kohtia asennettaessa.

Suojaa uusi pintakermi aluskermin avulla lautojen raoilta ja koholle jääneiltä naulankannoilta. Aluskermi suojaa lisäksi lautakattoa rakennusaikana.

Katetta uusittaessa vanha pintakermi voidaan jättää aluskermiksi, mikäli se on hyvässä kunnossa. Jos aluslaudoitus vaihdetaan, aluskermi on vaihdettava aina! Pintakermin käyttöikä on noin 30 vuotta. Kermi voi vaati huoltotoimenpiteitä 15-20 vuoden jälkeen. Katon pinta käsitellään huollonyhteydessä bitumilakalla. Eteläpuolella oleva katto voi tarvita huoltoa aikaisemmin.

Mikäli katto vuotaa: paikkaa vuotava kohta ensin asfalttikitillä tai huopapalalla, joka liimataan paikoilleen. Tämän jälkeen vaurioitunut kohta käsitellään bitumilakalla.
Näytä enemmän
Tavarantoimittajan tuotenumero 60122
Tavaramerkki Trebolit