Håll julgranen fin | ByggmaxHåll julgranen fin | Byggmax

Pidä kuusi kauniina koko joulun

Här kommer våra bästa tips för att få julgranen att hålla från tidigt i december till långt efter jul. Lycka till!

Harva asia tuo kotiin joulutunnelmaa yhtä hyvin, kuin aito kuusi ja sen tuoksu. On kuitenkin ikävää, jos kuusi pääsee kuivumaan ja neulasia on ympäri olohuonetta. Tässä parhaat vinkkimme, kuinka pidät kuusen kauniina joulukuun alusta joulun jälkeiseen aikaan.

Vinkki 1 - Totuta kuusi huoneenlämpöön

Kuuset ovat pääsääntöisesti myynnissä ulkotiloissa. Jos kuusi on jäässä, tulee se sulattaa kotona hitaasti. Aseta kuusen tyvi viileään vesiämpäriin ja anna sen sulaa normaalia huoneenläpöä viileämmässä tilassa 1-2 päivää ennen jalkaan asettamista. Jos kuusi on pakattu suojaverkkoon, poista se vasta sulatuksen jälkeen.

Håll julgranen fin | ByggmaxHåll julgranen fin | Byggmax

Vinkki 2 - Uusi imupinta

Vaikka kuusta ei tarvitsisi lyhentää, on tyvestä sahattava aina muutaman sentin pala pois, ennen kuin kuusi asetetaan jalkaan. Lyhennys kannattaa tehdä hieman vinosti, jotta tyvi pääsee imemään vettä vaikka se olisi kuusenjalan pohjaa vasten. Kuusen tyvi tulee mahtua jalkaan ohentamattomana.

Vinkki 3 - Kevyt ravistelu

Ravistele kevyesti kuusta ennen sen asettamista jalkaan. Näin saadaan mahdolliset irtoneulaset pois, eikä olohuonetta tarvitse imuroida heti koristelun jälkeen. 

Vinkki 4 - Paikanvalinta

Kuusi kannattaa asettaa mahdollisimman kauas lämmönlähteistä, kuten takasta tai patterista, jotta kuusi ei kuivu liikaa. Kuusen oksia voi myös suihkutella vedellä jos ilma tuntuu kuivalta.

Vinkki 5 - Kastele usein

Kastele kuusi usein - mielellään joka päivä. Ensimmäisinä päivinä kuusi saattaa tarvita usemman litran vettä. Muista myös kastella kuusi vaikka se olisi ulkotiloissa, jos ulkona on plusasteita. Kuusi, joka on päässyt kuivumaan alkaa nopeasti varista neulasia.
Pelkkä vesi on paras janojuoma kuuselle.

Julgranstips | ByggmaxJulgranstips | Byggmax