28x120 terassilauta painekyllästetystä

Kestopuu NTR/AB, höylätty
Tuotenumero: 08728120
Puutavaran pituus vaihtelee myymälöittäin. Normaalisti saatavilla on 2-3 eri pituutta väliltä 2,7m-5.4m.
Voit tarkistaa myymäläkohtaiset puutavaran pituudet soittamalla oman myymäläsi Puupuhelimeen. Katso myymäläkohtaiset puhelinnumerot ja palveluajat tästä.
Näytä enemmän
m
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
Hae postinumeroa

28x120 terassilauta painekyllästetystä

28 x 120 -kokoinen terassilauta on Ruotsin ostetuin terassilauta ja soveltuu tehtäväänsä täydellisesti. Laadukas lauta on sekoitus Ruotsin puutavaran laatuluokittelun luokkien G4-2 ja G4-3 mukaista puuta.. Kuusi ja mänty luokitellaan usein laadultaan välille 4-0–G4-3. Näistä pääasiallisesti G4-2- ja G4-3-laatuista puutavaraa käytetään rakentamiseen.

Terassilaudat valmistetaan NTR AB -luokitellusta puusta ja ne ovat laadukkaita. Laudassa on pyöristetyt kulmat ja se on höylätty neljältä sivulta, joten se tuntuu miellyttävältä jalkojen alla. Terassilaudan toinen puoli on yleensä hieman hienomman näköinen, joten tarkista ennen laudan kiinni ruuvaamista, kumman puolen haluat näkyvän päälle päin.

Poikkipuiden C/C -mitan tulee olla enintään 600 mm. Tämä terassilauta on paksuudeltaan 28 mm, joten saat mainitulla C/C-mitalla erittäin tukevan lattian terassillesi.

Lautojen kiinnitykseen käytettävien ruuvien on oltava vähintään 55 mm pitkiä. Kiinnitä jokainen lauta kahdella ruuvilla poikkipuuhun. Lautojen päädyissä reiät kannattaa porata valmiiksi, jotta lautaan ei tule halkeamia.

Menekki

Noin 8,4 juoksumetriä / m2

Kiinnitys

Puolueettomat testit ovat osoittaneet, että painekyllästetystä puusta löytyvät suolat tarttuvat ja vaikuttavat perinteiseen terassiruuviin paljon voimakkaammin kuin mitä aiemmin ollaan tiedetty. Ruostevaurioita esiintyy kohdassa, jossa ruuvinkanta kiinnittyy ruuvinvarteen. Vaurioiden muodostuminen kyseiselle alueelle johtuu siitä, että juuri tähän kohtaan kerääntyvät sekä happi, suola että kosteus. On olemassa riski, että tavallinen terassiruuvi ruostuu katki hyvinkin lyhyessä ajassa.

Painekyllästetty puutavara tulee kiinnittää ruostumattomilla ruuveilla tai muulla vastaavalla kiinnityksellä, jolla on korroosioluokitus 4.

Takuu antaa turvaa

Saat NTR-luokitellulle puutavaralle aina 20 vuoden ruostesuojatakuun! Takuun enimmäisraja on 100 000 kruunua yksittäistä asiakasta ja takuutapausta kohti. Kuitti ja takuukirja on esitettävä. Takuu koskee yksityistä käyttöä koko maassa ja korvaa vahingoittuneen puutavaran, jonka tilalle toimitetaan tarvittava määrä uutta vastaavaa puutavaraa. Takuu kattaa NTR A- ja NTR AB -suojausluokat.

NTR A = Puuta voidaan käyttää maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa, jotka voivat olla kosketuksessa makeaan veteen.
NTR AB = Puuta voidaan käyttää maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa.

Kierrätys

Laki kieltää yksityishenkilöitä polttamasta painekyllästetyn puun jätepaloja. Puutavara sisältää kuparia ja jätepuu tulee toimittaa ongelmajätteelle tarkoitettuun paikkaan. Siellä puu poltetaan oikeaoppisesti ja kupari erotellaan tuhkasta.

Palautukset

Puutavaraa ei voi valitettavasti vaihtaa tai palauttaa. Puutavaraksi lasketaan myös listat, mäntylattiat ja paneelit. Puu on elävä ja kosteusherkkä materiaali, joka voi pilaantua, jos pakkaus on avattu tai puuta on säilytetty väärin.

Testfaktan laatutestaama

Testfaktan kommentti: ”Täyttää puutavaran laatua ja kyllästystä koskevat vaatimukset. Toimitetut pituudet erittelyn mukaan."

Testfaktan laatumerkinnän vaatimukset ovat tiukat. Puutavara testataan standardoidulla testausmenetelmällä, joka sisältää puun laadun tarkistuksen (lajittelu ulkonäön mukaan), mittojen tarkistuksen ja puunsuoja-aineen imeytymisen analysoinnin ja tarkistuksen. Byggmaxin terassilaudan suhteellisen laadun selvittämiseksi tuote testattiin ja sitä verrattiin Beijer Byggin vastaavaan terassilautaan. Testin tulokset osoittavat, että Byggmaxin ja Beijer Byggin terassilautojen laatu on vertailukelpoinen.

Lue lisää

Näytä enemmän