Polttopuut

Suomen sääoloissa energiaa kuluu paljon, mutta valikoimamme tarjoaa monenlaisia edullisia lämmitysvaihtoehtoja omakotitalossa asuville ja mökkeilijöille. Kamiinaan laitettavat pelletit ovatkin usein kustannustehokkain vaihtoehto, kun halutaan saada tasaista lämpöä. Takassa poltettavat puut täydentävät kotoista tunnelmaa.

Vaihtoehtoja lämmittämiseen tarjoaa Byggmax

Tarkoituksenmukaisella lämmittämisellä säästät rahaa ja pysyt terveenä. Kodin ikkunat kannattaa tiivistää, jotta lämpö ei karkaisi. Jos sinulla on sähkölämmitys, niin lämmitys kannattaa säätää sopivaksi noin 18-20 asteen tietämille, jolloin sähköä säästyy yllättävän paljon. Erinomaista säästöä energiankulutukseen tarjoaa myös puulämmitys joko ainoana lämmitysmuotona tai sitten lisälämmityksenä. Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä pöllisavottaan eikä tehdä polttopuita itse. Sen vuoksi valikoimissamme ovat tarjolla laadukkaat ja kuivatetut polttopuut noin 40 litran säkeissä. Kuiva koivuklapi, jonka kosteuspitoisuus on noin 20 prosenttia, sisältää loistavat lämpöarvot. Mitä kuivempaa puu on, sitä enemmän se antaa energiaa. Tämän viisauden tiesi jo vanha kansakin, jolla oli tapana kuivattaa kaatamansa koivut kevätauringon alla.

Lämmin koti on viihtyisä

Kun lämmittää puilla, on muistettava ottaa paloturvallisuus aina huomioon. Tulisijat, savupiiput ja muut savuhormit on nuohottava vähintään kerran vuodessa, jotta niitä olisi turvallista käyttää. Kannattaa myös tarkistaa silloin tällöin savupiipun sekä itse tulisijojen, kiukaiden, takkojen ja puupesien kunto. Tulisijojen edessä tulee olla esimerkiksi peltiset kipinäsuojat, eikä karvalankamattoa tai muutakaan palavaa materiaalia saa pitää ihan tulisijan vieressä. Lisäksi paikoissa, joissa lämmitetään puilla, on hyvä olla sopivan kokoinen jauhesammutin tai sammutuspeitto käden ulottuvilla. Voi olla, että vakuutuslaitokset eivät korvaa palovahinkoja, mikäli ensisammutusvälineet on jätetty hankkimatta. Muuten polttopuut antavat erinomaisen tasaisen ja mukavan lämmön kotiisi tai mökillesi ja kuivattavat ilmassa olevan kosteuden. Jotkut sanovat, että saunassa täytyy olla myös puukiuas, jotta löylyt olisivat mukavat. Puilla lämmittäminen siis kannattaa monestakin syystä.

Polttopuut takkaan ja pellettipolttimeen Byggmaxilta

Valikoimistamme löydät valmiiksi tehdyt ja kuivatetut polttopuut, jotka tarjoavat miellyttävän, edullisen ja helpon lämmitystavan kotiisi, mökillesi tai vaikkapa mukaan eräretkelle. Meiltä saat aina laatua järkevään hintaan.

Suodata

2 Tulokset

Järjestä
7 99  €
Säkki noin 40l, koivuklapi, paino noin 12-14kg
8 90  €