Valuputki

150x1200mm
Tuotenumero: 17821
Paino: 1.63
Valuputkia käytetään apuna maanpinnan alapuolelle tulevien pilarikenkien valamiseen. Putket on tehty pahvista ja ne on säilytettävä kuivina. Valuputkien käyttö vähentää betonin menekkiä.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Lähetetään
2-5 arkipäivät sisällä
Klikkaa & nouda
Alkaen
4 49 /kpl
kpl
Valuputki
Valuputkia käytetään apuna maanpinnan alapuolelle tulevien pilarikenkien valaamiseen. Putket on tehty pahvista ja ne on säilytettävä kuivina. Valuputkien käyttö vähentää betonin menekkiä.

Pilari valun teko

Varmistaaksesi tukevan ja varman pilarivalun on välttämätöntä tehdä se routarajan alapuolelle (0,7-1,5m). Kaiva (tai poraa) haluamasi syvyisen kuopan ja laita pohjalle 20-30cm soraa. Laita kuoppaan valuputki, säädä se paikalleen ja kiinnitä. On suositeltavaa kaataa betoniseos manuaalisesti. Kaada alussa vain pieni määrä betoniseosta johon harjateräkset laitetaan. Kun kaataa pieniä määriä kerrallaan täyttyy valuputki kokonaan. On suositeltavaa tiivistää valu esimerkiksi vibraamalla (täryttämällä) tai sullomalla. Betonin on kuivuttava 7 päivää jonka jälkeen maan pinnan yläpuolella oleva valuputken palan voi leikata irti.

Pilarin valaaminen valuputkella

Valuputken alustan täytyy olla tasainen ja tukeva. Rakennelma tuetaan pystysuoraan asennettujen harjaterästen avulla valuputken pituussuunnassa. Valuputki asennetaan valmiin rungon ympärille, säädetään paikalleen ja kiinnitetään ketjuilla. On suositeltavaa kaataa betoniseos manuaalisesti jotta kartonki ei vahingoitu. Ensimmäisessä vaiheessa on suositeltavaa kaataa betonia 50cm valuputken suulta ja antaa seoksen kovettua 10 minuuttia jotta putken perusta tukevoituu. Tämän jälkeen kaada betoniseosta pienissä määrin. Betonin on kuivuttava 7 päivää jonka jälkeen valuputken voi leikata irti.
Lataa lisätiedot
Nopeat tiedot
Tavarantoimittajan tuotenumero G150-1200