Kipsilevy

Tuotenumero: 07006
LS 6 Saneerauslevy on ratkaisu vanhojen, ajan saatossa kärsineiden seinäpintojen oikaisemiseen. Saneerauslevyn kiinnittäminen on kätevää – se voidaan asentaa suoraan vanhan pinnan päälle. Levy soveltuu myös kaarevien pintojen toteuttamiseen.
Näytä enemmän
kpl
stock
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
delivery-truck
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
close
Hae postinumeroa

Kipsilevy

Saneerauskipsilevy LS 6 on vain 6 mm paksu kartongilla päällystetty ohut kipsilevy. Siinä on lasikuituvahvisteinen ydin, joka tekee levystä vahvan ohuudestaan huolimatta.

Kosteus ja lämpötilaerot eivät juuri vaikuta kipsiin, mutta kartonkikerros on herkkä ja se tulee suojata kosteudelta ja kastumiselta rakentamisen ajan. Levyt ovat muotonsa pitäviä ja helppoja käsitellä. Lisäksi kipsi on luonnonmateriaali, joka edistää hyvää huoneilmaa. Saneerauskipsilevyä käytetään olemassa olevien seinien, kattojen, ja jopa kaarevien rakenteiden kuten pilareiden verhoukseen. Levyt viimeistelevät seinän siististi karmeihin ja sokkeleihin. Se antaa vaikeasti tasoitettaville pinnoille siistin ja sileän pinnan. Levyjen reunat on ohennettu, mikä tekee saumojen tasoittamisesta helpompaa ja siistimpää.

Varastointi ja siirtäminen

Suosittelemme säilyttämään levyt sisätiloissa, kosteudelta suojattuna. Aseta levyt pinoon lattialle. Mikäli levyjä siirrellään trukilla tai pumppukärryillä tulee levyjen alle asettaa enintään 600 mm välein rimat. Varo levyjen kulmia ja vältä levyjen paiskaamista kovalle alustalle. Vältä levyjen vetämistä toisiaan vasten, sillä se voi aiheuttaa naarmuja ja repeytymiä. Levyt kannetaan aina pystyasennossa, ei lappeellaan.

HUOM! Ulkona säilyttämistä peitteiden alla kovalla alustalla suositellaan enintään kahden päivän ajan. Mikäli levyt ovat tiiviisti muovitettu niitä voidaan säilyttää ulkotiloissa pidempäänkin. Huolehdi ettei sadevesi keräänny pakkausten päälle.

Lyhentäminen/leikkaaminen

Kipsilevyt on helpoin lyhentää metalliviivoittimen ja terävän veitsen avulla. Huolehdi että vedät veitsellä viillon kartonkiin ja kipsin pintaan koko levyn leveydeltä. Napauta katkaisukohtaa pöydän tms. reunaan ja taivuta katkaistava osa sivulle. Leikkaa takapuolen kartonki. Hio katkaisupinta tarvittaessa hiekkapaperilla tai raspilla. Kipsilevyjen koon tulisi olla enintään 15 mm pienempi kuin huonekorkeus.

Asennus

Huolehdi, että alusta on tiivis ja kuiva, eli lattialla ei ole seisovaa vettä, seinissä ei ole vuotokohtia eikä sadevesi pääse tunkeutumaan ikkunoista tai muista aukoista. Levyt asennetaan joko pystyyn tai vaakaan. Huolehdi että levyt eivät ole tiiviisti toisiaan vasten, vaan että niiden väliin jää 2-3 mm rako. Levyjen kiinnittämisessä käytetään esim. ruuveja. Olemassa oleva rakenne määrittää käytettävän kiinnitysvaihtoehdon. Teräs- ja puurunkoon asennettaessa suositellaan ruuveja. Valitse ruuvien pituus mittaamalla: kipsilevyn paksuus + 20 mm puun sisään (kipsilevyn paksuus + 10 mm teräsrunkoon). Käytä ruuvinväännintä ja ruuvaa siten, että kanta uppoaa levyyn 0,5 - 1 millimetrin verran. Kiinnitä ruuvit 10 mm päähän reunasta 20 cm välein koko levyn ympäri. Keskellä ruuvit ruuvataan 30 cm välein.

Joissakin tapauksissa, kuten esimerkiksi betoniseinissä, kipsilevyt voidaan liimata paikoilleen esim. asennusliimalla.

Mitat:6 x 1200 x 2700
Ydin: Lasikuituvahvistettua kipsiä
Pinta: Kartonkipäällysteinen
Pitkät sivut: Kartonkipäällysteiset ja reunaohennetut
Lyhyet sivut: Suorareunaiset
Näytä enemmän