Kipsilevy

Tuotenumero: 07525
Huom! Osassa myymälöistä toistaiseksi 2600mm levyn pituus. Hinta on sama, kuin 2520mm pituisessa.
LN 13 Normaali (12,5 mm) -kipsilevy on helposti työstettävä sisäverhouslevy kuivien tilojen seinien ja kattojen levyttämiseen.
Näytä enemmän
kpl
stock
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
delivery-truck
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
close
Hae postinumeroa

Kipsilevy

LN 13 Normaali (12,5 mm) -kipsilevy on helposti työstettävä sisäverhouslevy kuivien tilojen seinien ja kattojen levyttämiseen. Levyä voidaan käyttää myös märkätilojen katoissa. Levyn lasikuituvahvisteinen kipsiydin on päällystetty kartongilla. Pitkät sivut ovat kartonkipäällysteiset ja reunaohennetut, lyhyet sivut ovat suorareunaiset.

Käyttö

KN13 kipsilevyä käytetään seinien, kattojen, pilareiden ja palkkien verhoukseen. Levyn avulla voidaan parantaa rakenteiden palo-, ääni ja rakenneteknisiä ominaisuuksia. Levyt tulee suojata kosteudelta. Levyä käytettäessä suhteellisen kosteuden tulee yleensä olla alle 80%.

Varastointi ja siirtäminen

Suosittelemme säilyttämään levyt sisätiloissa, kosteudelta suojattuna. Aseta levyt tasoon lattialle. Mikäli levyjä siirrellään trukilla tai pumppukärryillä tulee levyjen välii asettaa enintään 600 mm rimat. Mikäli levyjen välit ovat korkeamma riski rikkoutumiselle kasvaa. Varo levyjen kulmia ja vältä levyjen paiskaamista kovalle alustalle. Vältä levyjen vetämistä toisiaan vasten, sillä se voi aiheuttaa naarmuja ja repeytymiä. Levyt kannetaan aina pystyasennossa, ei lappeellaan.

HUOM! Ulkona säilyttämistä peitteiden alla kovalla alustalla suositellaan enintään kahden päivän ajan. Mikäli levyt ovat tiiviisti muovitettu niitä voidaan säilyttää ulkotiloissa pidempäänkin. Huolehdi ettei sadevesi keräänny pakkausten päälle.

Lyhentäminen/leikkaaminen

Kipsilevyt on helpoin lyhentään metalliviivottimen ja terävän veitsen avulla. Huolehdi että vedät veitsellä viillon kartonkiin ja kipsin pintaan koko levyn leveydeltä. Napauta katkaisukohtaa pöydän tms. reunaan ja taivuta katkaistava osa sivulle. Leikkaa takapuolen kartonki. Hio katkaisupinta tarvittaessa hiekkapaperilla tai raspilla. Kipsilevyjen koon tulisi olla enintään 15 mm pienempi kuin huonekorkeus.

Asennus

Huolehdi että alusta on tiivis ja kuiva, eli lattialla ei ole seivovaa vettä, seinissä ei ole vuotokohtia eikä sadevesi pääse tunkeutumaan ikkunoista tai muista aukoista. Levyt asennetaan vanhan pinnan päälle joko pystyyn tai vaakaan. Huolehdi että levyt eivät ole tiiviisti toisiaan vasten, vaan että niiden väliin jää mielummin 2-3 mm rako. Levyjen kiinnittämisessä käytetään esim. ruuveja, nauloja, liimoja ja laasteja. Olemassa olevan rakenteen pinta määrittää käytettävän kiinnitysvaihtoehdon. Teräs- ja puurunkoon asennettaessa suositellaan ruuveja. Valitse ruuvien pituus mittaamalla: kipsilevyn paksuus + 20 mm puun sisään (kipsilevyn paksuus + 10 mm teräsrunkoon). Käytä ruuvinväännintä ja ruuvaa siten, että kanta uppoaa levyyn 0,5 - 1 millimetrin verran. Kiinnitä ruuvit 10 mm päähän reunasta 10 cm välein koko levyn ympäri. Keskellä ruuvit ruuvataan 50 cm välein.

Joissakin tapauksissa, kuten esimerkiksi betoniseinissä, kipsilevyt voidaan liimata paikoilleen esim. asennusliimalla.

Mitat:13 x 1200 x 2520
Näytä enemmän