MIDUN BASIC PUNAMAALI 10L

Punainen
Tuotenumero: 19858
Ruotsalainen punamaali on valmistettu perinteisen reseptin mukaan ympäristöystävällisiä ja nykyaikaisia ainesosia ja metodeja hyödyntäen. Maali ei sisällä lyijyä eikä muita raskasmetalleja, jotka voivat olla haitallisia ihmisille ja ympäristölle.
Näytä enemmän
kpl
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
Hae postinumeroa

MIDUN BASIC PUNAMAALI 10L

Ruotsalainen punamaali on valmistettu perinteisen reseptin mukaan ympäristöystävällisiä ja nykyaikaisia ainesosia ja metodeja hyödyntäen. Maali ei sisällä lyijyä eikä muita raskasmetalleja, jotka voivat olla haitallisia ihmisille ja ympäristölle.

Soveltuu käsittelemättömälle sahapintaiselle tai aiemmin punamaalilla tai punamullalla maalattuun pintaan. Punamaalin huoltokäsittely jatkossa ainoastaan punamaalilla (päälle ei käy punamulta).

Yhä yleisemmin esiintyvien home- ja leväkasvustojen ehkäisemiseksi maaliin on lisätty homeenestoainetta. Kestävyyden lisäämiseksi maaliin on lisätty epäorgaanisia sulfaatteja (rautasulfaatti). Maaliin on lisätty pellavaöljyä, mikä helpottaa sen levittämistä ja ehkäisee ”hyytymistä” maalin kuivuttua. Vehnäjauhe toimii sideaineena ja antaa maalille rakennetta.

Maalaaminen punamaalilla

Punamaali on tarkoitettu uuden käsittelemättömän puun tai aikaisemmin punamaalilla maalatun puun maalaamiseen. Maali ei tartu höylätylle pinnalle, kuitulevyyn tai muilla maalityypeillä maalatuille pinnoille. Älä maalaa, jos lämpötila on alle 5 astetta. Käytetään vain kuiville pinnoille.

Esikäsittely

Anna tuoreen puun kuivua yhden kauden ajan ennen maalaamista, muutoin pinta voi alkaa hilseillä. Suosittelemme, että peset puupuhtaat sekä aiemmin maalatut pinnat levä-/homepesulla mahdollisten itiöiden hävittämiseksi. Anna kuivua pari päivää. Pihkainen puu tulee hioa puhtaaksi hiekkapaperilla ennen maalaamista.

Uuden puun maalaaminen

Pohjamaalaa pinta punamaalilla, johon on lisätty 10–15 % vettä. Maalaa laudat yksitellen ylhäältä alaspäin ja niin ohuelti kuin mahdollista välttääksesi hilseilyä. Odota 24 tuntia ennen seuraavan maalikerroksen maalaamista. Ohenna maalia tälläkin kertaa lisäämällä siihen vettä 10–15 %. Punamaalia ei tulisi maalata suorassa auringonpaisteessa tai sateessa.

Aiemmin maalattujen pintojen maalaaminen

Aloita puhdistamalla maalattavasta pinnasta lika ja irtonainen maali harjaamalla pinta katuharjalla tai teräsharjalla. Poista tämän jälkeen pöly pehmeällä harjalla tai suihkuttamalla pinnalle vettä puutarhaletkulla . Anna kuivua. Maalaa yksi kerros ohennetulla maalilla, johon on lisätty 5–10% vettä. Älä maalaa liian paksulti, sillä se lisää maalin hilseilyn riskiä.

Puhdistus

Siveltimet ja työkalut puhdistetaan vedellä.

Säilytys

Viileässä ja kuivassa, suojattava jäätymiseltä. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Säilyvyydet vaihtelevat tuotekohtaisesti, kysy lisää myyjältä. Avattu pakkaus ei kestä pitkäaikaista säilytystä.

Ympäristö

Punamaali noudattaa Ruotsin ympäristölain tuotteelle asettamia vaatimuksia ja tulevaa Reach-lakimuutosta, jonka mukaan aineet, jotka sisältävät vaarallisia aineita, tulee korvata vastaavilla vaarattomilla.

Tekniset tiedot

Määrä: 10 litraa
Sideaine: Pellavaöljyllä vahvistettu vehnäjauholiisteri
Homeenestoaine: Kyllä
Ohennus: 10 % vettä
Levitys: Sivellin
Peittävyys: Noin 2–3 m2 / litra
Kuivumisaika: Noin 1 tunti 23 °C:ssa ja ilmankosteuden ollessa 50 %, päälle maalattavissa 1 vuorokauden jälkeen.
Kiilto: Täysmatta
Palovaarallisuus: Ei palovaarallinen
Säilytys: Pakkaselta suojattuna.
Näytä enemmän
Tavaramerkki Midun Basic