Rätt golv till rätt rum | ByggmaxRätt golv till rätt rum | Byggmax

Sopivan lattiamateriaalin valinta

Här tipsar vi dig om hur du ska tänka när du ska välja golv, vilket golv passar bäst till vilket rum? Svaren får du här!

Byggmaxista löydät laajan valikoiman erilaisia lattiamateriaaleja. Tämän pikaoppaan avulla selvität mikä lattiatyyppi sopii parhaiten mihinkin huoneeseen ja kotisi tarpeisiin.

Mikä lattia keittiöön?

Laattalattia on monen suosikki keittiöön, sillä laattalattia on helppohoitoinen ja sitä saa lukemattomissa eri väreissä, kuvioissa ja muodoissa. Muita keittiöön sopivia lattiamateriaaleja ovat esimerkiksi laminaatti ja vinyyli, jotka nekin ovat hyvin kulutusta kestäviä ja saatavina monissa eri malleissa ja tyyleissä.

Keittiössä puhtaus ja hyvä hygieniataso ovat tärkeitä ja siksi kannattaa valita sileäpintainen, helposti puhdistettava lattiamateriaali.

Rätt golv till rätt rum | ByggmaxRätt golv till rätt rum | Byggmax
Golv för vardagsrum | ByggmaxGolv för vardagsrum | Byggmax

Kylpyhuoneeseen sopiva lattia

Kylpyhuoneen ja WC:n pinnat ovat usein alttiina vedelle ja kosteudelle, joten niiden lattioiden vaatimustaso on myös erilainen kuin kodin muissa huoneissa. Laattalattia on yleinen valinta kylppäriin, mutta myös vinyylimatto ja vinyylilattia sopivat kosteisiin tiloihin.

Olohuoneen lattia

Olohuoneeseen käyvät lähes kaikki lattiamateriaalit ja voit valita makusi mukaan kotiisi parhaiten sopivan. Olohuoneessa voit myös yhdistää erilaisia tyylejä ja materiaaleja. Miltä esimerkiksi näyttäisi klassinen kalanruotoparketti, käytännöllinen laatta- tai vinyylilattia, pehmeä kokolattiamatto tai lämmin ja käytännöllinen korkkilattia?

Entä mitä makuuhuoneeseen?

Makuuhuoneen lattiaa valitessasi kannattaa miettiä käyttömukavuutta. Aamulla herätessä on miellyttävää laskea jalkansa vaikkapa pehmeälle, mukavan täyteläiselle ja lämpimän tuntuiselle kokolattiamatolle. Makkariin on toki muitakin hyviä lattiavaihtoehtoja. Parketti- ja massiivipuulattia tarjoaa sopivan pehmeän ja kodikkaan tuntuman ja tunnelman, mutta laminaatti- ja vinyylilattiat sopivat myös täydellisesti makuuhuoneeseen ja ne on helppo pitää puhtaana.

Lastenhuoneeseen sopivat lattiat

Lasten ollessa vauhdissa, voi lastenhuoneessa sattua kaikenlaista. Valittavanasi on monia lattiavaihtoehtoja. Valintaan vaikuttaa esimerkiksi se, onko huone vain lasten nukkumapaikka, vai toimiiko se myös leikkitilana. Kokolattiamatto on mukava pienille jaloille ja se myös vaimentaa ääntä. Laminaatti- ja vinyylilattiat taas ovat erittäin kulutusta kestäviä ja helppoja pitää puhtaana.

Golv för barnrum | ByggmaxGolv för barnrum | Byggmax
Välj rätt golv till rummet | ByggmaxVälj rätt golv till rummet | Byggmax