Uusi lattia helposti - 5 askeleen ohje

Uuden lattian hankkiminen on yllättävän helppoa. Tässä pikaopas, jolla pääset vauhtiin! 

1. Lattian valinta

Lattiavaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun ja käyttötarkoitukseen. Joukossa on vinyylilankkuja, vinyylilaattoja, laminaatteja, parketteja sekä lankkulattioita. 

Laminaatit ovat lattioiden kestosuosikki. Ne kestävät hyvin kulutusta, ovat hintatasossa edullisimmasta päästä ja valikoimassa on satoja eri kuoseja. Laminaatin runko koostuu n. 6-8mm paksuisesta HDF levystä, jonka päälle on liimattu kuviokerros. 

Parketit tuovat arvokasta tunnelmaa kotiin ja lämpöä jalan alle. Lautaparketit ovat tehtyjä puulevystä, jonka päälle on liimattu n. 4mm paksu pintakerros. Yleisimmät parketit ovat Tammesta tehtyjä, mutta vaihtoehtoja on myös esim. Saarnesta ja Vaahterasta. 

Vinyylit ovat nousseet suureen suosioon viime vuosina. Ne ovat vedenpitäviä, todella kestäviä ja lisäksi lämpimiä jalan alla (vrt. laminaattiin). Vinyyliä on saatavilla sekä lankkumuodossa, että laattajäljitelmänä. Mainio valinta lapsi- ja lemmikkiperheille! 

Lankkulattioita asennetaan edelleen paljon, varsinkin mökeille, rintamamiestaloihin sekä vanhempiin keskusta-asuntoihin. n. 3cm paksuinen lankku on myös lämmin jalan alla. Lankku voidaan asennuksen jälkeen käsitellä haluamalla tavalla - joko maalilla tai lakalla. 

Löydät myymälän valikoimasta jopa 70 erilaista lattiaa ja tilausvalikoimasta satoja lisää. Tutustu nyt! 

2. Sommittele kotona

Usein on todella vaikeaa tehdä päätöstä uudesta lattiasta pelkästään tietokoneen ruudulta. Juuri tästä syystä useimmat asiakkaamme tilaavat suosikeistaan mallipalat kotiin, joiden pohjalta on helpompi tehdä päätös. Löydät kunkin lattian tuotesivun sisältä oikean mallipalan - saat ne muutamassa päivässä kotiovelle! Myymälöistämme löydät myös kattavan valikoiman lattioita ja saat niistä mallipalat suoraan mukaasi. 

3. Pikaisesti myymälään tai kotiovelle 

Joko päätit uuden lattiasi? Hienoa! Saat uuden lattian tilattua kotiovelle tai myymälään noudettavaksi noin viikossa. Jos päätät tilata lattian myymälään noudettavaksi tai päädyt myymälän lattiavalikoiman vaihtoehtoon, saat tarvikkeet helposti kuljetettua kotiin lainaamalla ilmaisen peräkärryn

4. Tärkeimmät tarvikkeet

Kun olet asentamassa uutta lattiaa, on myös syytä muistaa, että tarvitset muutamia lisätarvikkeita onnistuksesi. Parketin asennusta varten tarvitset esimerkiksi parkettirautaa ja lyöntiklossia. Laminaatissa asennusta helpottaa huomattavasti laminaattileikkuri, pienissä kohteissa pärjäät hyvin myös laminaattisahalla. Lattian asennuksen yhteydessä tarvitaan usein myös aluseristettä - esimerkiksi vinyyleissä, laminaateissa ja parketeissa oikea aluseriste on takuuehto. Jalkalistat ovat olennainen osa lopputulosta - useimmat asiakkaat päätyvät valkoisiin lattialistoihin, mutta korkeammilla koristelistoilla tai kuvioiduilla listoilla saat helposti luotua uutta ilmettä tilaan. Tutustu alta tärkeimpiin tarvikkeisiin! 

5. Eikun asentamaan!  

Lattian asennus onnistuu kotinikkarilta yllättävän vaivattomasti. Katso ohjevideo laminaatin ja vinyylin asennuksesta alta. 

Löydät myös yksinkertaiset step-by-step ohjeet Byggmaxin ohjepankista