Välj rätt pensel | ByggmaxVälj rätt pensel | Byggmax

Valitse sopiva sivellin

Måla med rätt pensel för bästa möjliga resultat. Vi ger våra bästa tips för vilken pensel du ska välja.

Maalisivellin on maalarin ylivoimaisesti tärkein työkalu. Käyttämällä oikeanlaista pensseliä saavutat parhaan mahdollisen lopputuloksen projektissasi. Sitä paitsi valitsemalla sutisi oikein teet maalaamisesta helpompaa itsellesi. Tarjolla on runsaasti erilaisia siveltimiä, joiden ominaisuudet on sovitettu erilaisille käyttöalueille, alustoille ja tarkoituksille. Valitaksesi oikeanlaisen siveltimen, aloita siitä mitä aiot maalata ja minkälaista maalia aiot käyttää.

Olemme koonneet tähän oppaaseen parhaat vinkkimme oikeanlaisen pensselin valintaan. Oppaan avulla saat tietoa erityyppisistä siveltimistä ja siitä, millaisiin maalaustöihin niitä voidaan käyttää.

Välj rätt pensel| ByggmaxVälj rätt pensel| Byggmax

Mikä sivellin kannattaa valita?

Kun tiedät minkä tyyppisiä pensseleitä on valittavissa, sekä niiden käyttökohteet, on valintasi tekeminen helpompaa. Alta löydät suosituimmat sivellintyypit ja niiden käyttöalueet.

• Julkisivusivellin soveltuu nimensä mukaisesti paitsi talojen julkisivujen maalaamiseen, myös muihin puupintaisiin ulkomaalausprojekteihin. Pensseli on usein leveä ja karhea ja se pystyy ottamaan paljon maalia sisuksiinsa.

Lakkasivellintä käytetään lakattaviin puupintaisiin kohteisiin, kuten listat, huonekalut, vuorilaudat, sekä ovet ja ikkunat. Lakkasiveltimiä on saatavana sekä synteettisillä, että luonnon harjaksilla.

• Kulmaisvellintä, jota kutsutaan myös patterisiveltimeksi, on samat käyttöalueet kuin lakkasiveltimellä, mutta sen varren kulma mahdollistaa vaikeapääsyisten paikkojen maalauksen.

• Pyörö- ja ovaalisiveltimet ovat erinomainen valinta tarkkuutta vaativiin maalaustöihin, kuten esimerkiksi listojen, ikkunoiden, erilaisten tukipalkkien reunojen, kulmien ja profiilien pensselöintiin. Ne soveltuvat käytettäviksi sekä sisä- että ulkomaalauksissa.

Puuöljysiveltimet soveltuvat esimerkiksi terassien, julkisivujen, puuaitojen ja puisten huonekalujen öljyämiseen tai muuhun puunsuojauskäsittelyyn.Kumpi on parempi - synteettinen vai luonnonharjas?

Pensselimallin valinnan lisäksi tulee kiinnittää huomiota oikeanlaisen harjasmateriaalin valintaan. Eri harjasmateriaalit sopivat erilaisille maalityypeille.

Synteettisillä harjaksilla varustetulla pensselillä saat yleensä tasaisemman pinnan kuin luonnonharjaksisella siveltimellä. Luonnonharjaksisella pensselillä harjakset imevät kuitenkin käsiteltävää ainetta paremmin. Tämä tekee siitä sopivamman ohuille aineille, kuten suoja-öljyille ja puunsuoja-aineille. Yleisesti ottaen synteettiset harjakset sopivat paremmin vesiohenteisille ja luonnonharjakset öljypohjaisille maaleille.

Toivottavasti pystyt nyt oppaamme luettuasi helpommin valitsemaan minkä siveltimen haluat maalausprojektiisi!

Inspireras av våra gör det själv-guider