Grundolja V klar

utefärg, vattenburen
Tuotenumero: 196001
Paino: 3.13
Midun Grundolja är en vattenburen grundolja avsedd för obehandlat, gammalt eller nytt trä utomhus som exempelvis fasader, fönster, panelskarvar, ändträ och sprickor innan målning med Midun Trägrund Ute.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Lähetetään
1-3 arkipäivän sisällä
Klikkaa & nouda
Alkaen
12 90 /st
st
Grundolja V klar
Midun Grundolja är en vattenburen grundolja avsedd för obehandlat, gammalt eller nytt trä utomhus som exempelvis fasader, fönster, panelskarvar, ändträ och sprickor innan målning med Midun Trägrund Ute.

Oljan tränger in i underlaget och verkar vattenavvisande samt skyddar mot angrepp från rötsvamp, mögel och blånad. Grundoljan ska inte användas på tidigare målat eller grundat trä.

Behandla trä med grundolja, Smarta målningstips


Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett bra underarbete lägger grunden till ett lyckat resultat. Lufttemperatur och yttemperatur är också viktigt, för Midun Grundolja gäller minst 8 grader. Se till att ytorna är torra, rena, fettfria och fria från trästoft. Avlägsna grånat trä genom att borsta och slipa. Använd stålborste. Hyvlade ytor ruggas upp med ett grovt sandpapper före applicering.

Tänk på att inte måla direkt i solen eller på solvarma ytor. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller dagg inom 1-2 timmar från målningens avslutande.

Applicering

Stryk på Midun Grundolja flödigt tills träet är mättat. Torka bort eventuellt överskott innan oljan har torkat och måla därefter över ytan med Midun Trägrund Ute inom 30 minuter. Slutmålningen görs med två strykningar Midun Oljefärg V eller Midun Akrylatfärg. För detta lämpar sig en fasadpensel med syntetisk borst.

Efter målningen

Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten. Förslut burken efter användning.

Var snäll mot moder natur

Häll inte ut oljan i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna överbliven olja, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.
Vaaralausekkeet
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Nopeat tiedot
Tavarantoimittajan tuotenumero 196000
Tavaramerkki Midun