Öljymaali V Valkoinen

Tuotenumero: 192021
Midun Öljymaali V on vesiohenteinen ja erittäin säänkestävä peittävä maali puisten julkisivujen maalaukseen.
Näytä enemmän
kpl
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
Hae postinumeroa

Öljymaali V Valkoinen

Midun Öljymaali V on vesiohenteinen ja erittäin säänkestävä peittävä maali puisten julkisivujen maalaukseen. Maali on optimaalinen yhdistelmä alkydiöljyä ja akrylaattia ja se suojaa julkisivua jopa 12 vuotta.
Erinomainen kestävyys perustuu siihen, että alkydiöljy tunkeutuu syvälle puuhun akrylaatin jäädessä pinnalle suojaamaan puuta säältä. Lisäksi maali sisältää biosidejä, jotka antavat pitkäaikaisen suojan levää ja hometta vastaan.
Öljymaali V kuuluu maalausjärjestelmään yhdessä Midun Kyllästeen ja Midun Ulkopohjamaalin kanssa. Parhaan suojan julkisivullesi saat käyttämällä niitä yhdessä.

Vinkit puisen julkisivun maalaukseen


Esityöt
Tutustu aina ennen maalauksen aloittamista maalipurkin etiketissä olevaan käyttöohjeeseen. Toimi alusta alkaen huolellisesti. Hyvät työvälineet ja huolellinen valmistelu luovat perustan onnistuneelle maalaustulokselle. Lopputulokseen vaikuttaa olennaisesti myös ilman ja maalattavan pinnan lämpötila. Älä käytä Midun Öljymaali V -tuotetta, jos on lämpötila on alle +8  °C.
Peitä ja suojaa kaikki ne talon osat, joita et halua maalata. Suojaa talon lähellä kasvavat kasvit suojamuovilla.Tiheä puusto ja pensasto aivan talon lähellä muodostaa varjoisen ja kostean ympäristön, jossa levä ja home viihtyvät. Tämä koskee erityisesti talon pohjois- ja itäpuolta, sillä ne sijaitsevat usein varjossa. Suosittelemme välttämään aivan talon seinien vieressä kasvavia puita, pensaita tai muita korkeita kasveja.

Ennen maalausta


Tarkasta aina ennen maalauksen aloittamista, että puun kosteuspitoisuus on korkeintaan 16 prosenttia.Alustan on oltava puhdas, kuiva ja rasvaton ennen maalausta. Aiemmin maalatut pinnat pestään ensin julkisivupesulla. Levä ja home poistetaan Parvekepesulla. Irtonainen maali hiotaan tai kaavitaan pois pesun jälkeen.
Käsittele Midun Kyllästeellä rasitukselle erityisesti altistuvat kohdat, kuten päätypuut, saumat ja naulakohdat. Maalaa sitten koko pinta Midun Ulkopohjamaalilla.
Uusista puupinnoista käsitellään Midun Kyllästeellä rasitukselle altistuvat kohdat, kuten päätypuut, saumat ja naulakohdat. Sitten koko pinta maalataan Midun Ulkopohjamaalilla.

Maalaus


Käsittele pinta pohjamaalauksen kahteen kertaan jälkeen Midun Öljymaalilla. Levitä maali huolellisesti laadukkaalla sekoitesiveltimellä (luonnonharjas/keinoharjas). Maalaa mielummin useita ohuita maalikerroksia yhden paksun maalikerroksen sijaan.Älä maalaa pintoja, jotka ovat suorassa auringonpaisteessa tai auringon lämmittämiä. Älä maalaa, mikäli seuraavan vuorokauden kuluessa todennäköisesti sataa tai jos 3–5 tuntia maalauksen jälkeen muodostuu kastetta.

Maalauksen jälkeen


Pyyhi siveltimet ja muut työvälineet huolellisesti ennen kuin puhdistat ne vedellä. Sulje purkki käytön jälkeen.

Ja luontoäiti kiittää


Älä kaada maalia tai lakkaa viemäriin, sillä se vaikeuttaa jäteveden puhdistusprosessia. Vie ylijääneet maalit, lakat ja liuottimet kunnalliseen ongelmajätteiden keruupisteeseen ja tyhjät ja kuivat maalipurkit pienmetallin keräyspisteeseen.
Onnea maalaukseen!
Näytä enemmän
Merkinnät
Vaaralausekkeet
EUH208
Sisältää isosyanaatteja. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.
Turvalausekkeet
EUH208
Sisältää isosyanaatteja. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.
P102
Säilytä lasten ulottumattomissa.
Tavaramerkki Midun
Tavarantoimittajan tuotenumero 192020