Betonilaatta 435mm

Saatavana useita värejä
Tuotenumero: 02169
Pihakiviä voidaan käyttää askelmissa, pihatiellä, terassilla, kävelyreiteillä, nurmen reunassa tai koristeena puutarhassa.
Kivetty alue on tyylikäs, helppohoitoinen sekä pitkäikäinen.
Näytä enemmän
Väri:
kpl
stock
Varastosaldo Valitse myymälä
Valitse myymälä nähdäksesi varaston tilan
delivery-truck
Osta verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
close
Hae postinumeroa

Betonilaatta 435mm

Käyttökohteet

Pihakivet on helppo asentaa ja niitä voidaan käyttää askelmissa, pihatiellä, tukimuurina, terassilla, kävelyreiteillä, nurmen reunassa tai koristeena puutarhassa. Pihakivet sopivat tyyliltään niin uusien kuin vanhojenkin talojen pihoihin. Laaja väri ja muoto valikoima antaa erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa persoonallisia ratkaisuja.

Suunnittelu

Pihakivien asennuksen tärkein vaihe on ensin tehtävät pohjatyöt. Kun pohjatyöt tehdään kunnolla ja huolellisesti on lopputulos kestävämpi, tyylikkäämpi ja se vaatii vähemmän huolenpitoa.
Aloita luonnostelemalla alue, lisää luonnokseen yksityiskohdat ja mitat. Voit myös kysyä apua puutarha-arkkitehdiltä tai pihasuunnittelijalta. Tee suunnittelemastasi kuviosta malliladonta, tällöin saat paremman käsityksen kuviosta ja näet sopivatko valitsemasi kivet yhteen suunnitellulla tavalla. Kivet eivät ole keskenään tarkalleen samanlaisia, joten tarkkaa kuviota tehtäessä on hyvä nähdä mikä kivi tulee mihinkin.
Mikäli kiviä joudutaan katkaisemaan voit jättää katkaistavat kivet ammattilaiselle tai tehdä katkaisutyön itse esim. kulmahiomakoneen (kivi- tai timanttilaikalla) tai kivileikkurin avulla.
Kivet ovat painavia, joten ne kannattaa tavarantoimituksen yhteydessä laittaa niin lähelle lopullista sijoituspaikkaa kuin mahdollista.

Saumaushiekka

Saumaukseen on suositeltavaa käyttää kuiva saumaushiekkaa, joka sisältää kivituhkaa, sillä se asettuu helposti saumoihin ja kovettuu noin 12 tunnissa. Saumaushiekan tehtävänä on mm. jakaa painokuormaa, pitää kiveys paikoillaan ja estää rikkaruohojen kasvaminen kiveyksen väliin.

Pihakivien asennus

Valmis asennus näyttää alhaalta ylöspäin tälle: kuitukangas, isokokoinen sora(0-40mm), sora (0-16mm), asennussora(0-8mm), asennushiekka, pihakivi.
Aloita merkitsemällä puutapeilla ja narulla alue, johon pihakivet sijoitetaan. Kaiva maata pois kävelyreittejä varten 15-20cm syvyydeltä ja ajoväyliä varten 25-35cm syvyydeltä. Jo tässä vaiheessa on hyvä ajatella sadevesien valumissuuntaa ja tehdä valmiiksi 1-2cm kallistus. Vesi tulee aina ohjata poispäin rakennuksista. Seisova vesi voi heikentää kantavuutta sekä aiheuttaa routavaurioita talvella.
Kaivettu alue tasataan täryttimellä. Tämän jälkeen pohjalle laitetaan kuitukangas estämän hyönteisten tuloa ja kasvien kasvamista pihakiveykselle. Kuitukankaan päälle täytetään soraa tai murskesoraa ja kantava maa-aines tiivistetään täryttämällä aina 10-15cm kerroksen välein. Päällimmäiseksi laitetaan 3-5 cm hienoa asennussoraa ja viimeiseksi 3 cm asennushiekkaa.
Kun pohjatyöt on tehty voidaan aloittaa varsinainen asennustyö. Kivien väliin jätetään asennuksen yhteydessä 3mm raot saumaushiekkaa varten. Kivet asennetaan ilmavasti siten, että niiden väliin jää tilaa, jolloin varmistetaan tasainen saumanleveys. Kun kivet ovat paikoillaan ja kuvio valmis täytetään saumat huolellisesti saumaushiekalla. Käytä harjaa hiekan levittämiseen. Kastele varovasti saumaushiekka, lisää sen jälkeen vielä kerran hiekkaa ja tasoita harjalla. Lopuksi valmis kiveys voidaan vielä tiivistää täryttimellä, jonka alla on joko kumimatto tai muovilevy. Täryttämisen ansiosta pinnasta tulee tasainen, saumojen hiekka tiivistyy ja kiveyksestä tulee tukevampi. Älä käytä tärytintä kiveykselle kahta kertaa enempää.

Hoito-ohjeet

Pihakiveyksen suurimpana etuna on sen vähäinen hoidan tarve asennuksen jälkeen. Aino mikä tarvitsee huoltoa on saumaushiekka. Mikäli hiekka on vähentynyt tulee saumat täyttää uudelleen.
Ensimmäisen käyttövuoden aikana tulee välttää suolausta, sillä betoni on herkkä suolapitoiselle vedelle.
Puhdistamiseen voidaan käyttää painepesuria, mutta se voi irrottaa betonin pintaa. Paras tapa puhdistaa kiveys on käyttää vettä ja harjaa. Kuivat roskat poistetaan katuharjalla.
Betoni sisältää kalkkipitoista sementtiä. Betonipintaan voi muodostua harmahtavaa kalkkihärmää, mikä useimmiten poistuu aikanaan itsestään. Mikäli se ei kuitenkaan poistu voidaan betonipintaan sivellä 20% happoa, esimerkiksi suolahappoa. Huuhdo pinta penslauksen jälkeen vedellä.
Näytä enemmän
Tavarantoimittajan tuotenumero 7814