Lasikuitutapetti

25m
Tuotenumero: 18549
Paino: 2
Seinäpinnan tasoittamiseen maalauksen yhteydessä.
Valitse myymälä tarkistaaksesi varastotilanne
Lähetetään
2-5 arkipäivät sisällä
Alkaen
49   /kpl
kpl
Lasikuitutapetti
Tasoittaa erilaiset seinäpinnat maalaamista varten, asennetaan kuten tavallinen lasikuitutapetti.

Käyttöala

Voidaan kiinnittää maalattujen, tapetoitujen ja rapattujen pintojen sekä kipsilevyjen päälle.

Ennen aloittamista

Suojaa huonekalut hiontapölyltä peittämällä ne muovilla. Irrota jalkalistat sekä pistorasioiden ja valokytkinten suojukset. Esikäsittele seinäpinnat seinätyypin mukaan.

Käytä hanskoja ja peittäviä vaateta huopaa käsitellessäsi.

Maalattu seinä

Pese seinä soodaliuoksella. Jos seinä on maalattu kiiltävällä maalilla, voit karhentaa pintaa karkealla sienellä, jotta liisteri kiinnittyy paremmin. Puhdista lopuksi vedellä.

Tapetoitu seinä

Poista ensin tapetti, tasoita puhtaasta seinästä mahdolliset epätasaisuudet ja anna kuivua, hio lopuksi.

Rapattu seinä

Harjaa irtorappaus irti, tasoita reiät ja anna kuivua, hio hienolla hiomapaperilla.

Kipsilevy

Aloita tasoittamalla ruuvien ja naulojen reiät. Jos kipsilevyn reunat on särmätty, ne on tasoitettava huolellisesti. Tasoite hiotaan kuivuttuaan tasaiseksi.

Tasoitetapetin kiinnitys

Jos alusta on huokoista materiaalia, tasoitetapetti on liimattava: levitä kerros liimaa, anna sen imeytyä materiaaliin ja kuivaa. Leikkaa tasoitetapetti, jätä pituutta noin 10 senttimetriä yli seinän pituuden viimeistelyä varten. Levitä liisteriä seinälle runsaasti tasaiseksi kerrokseksi. Aseta tasoitetapetti seinälle, aloita painamalla se yläreunasta tapetointilastan tai -telan avulla kiinni aivan katon reunaan, jätä 5 senttimetriä leikkuuvaraa. Vedä tapetti työkalulla ja kädellä ylhäältä alas aivan kohtisuoraan. Varmista tasoitetapetin kiinnitys tapetointilastalla tai -telalla, ja varmista, ettei seinän ja tapetin väliin jää ilmakuplia. Älä koskaan kiinnitä tapettia alhaalta ylöspäin. Aseta seuraavan vuodan reuna kiinni ensimmäiseen – tarpeen mukaan muutaman millimetrin verran päällekkäin, paina lopuksi varovasti vuotien välinen sauma alustaan kiinni. Aseta vuota kulmaan niin, että pari senttimetriä siitä asettuu seuraavalle seinälle. Levitä liimaa pistorasian ympärille ja leikkaa vuotaan risti pistorasian kohdalle. Leikkaa reikä vuotaan sen kuivuttua paikalleen. Asennuksen jälkeen tasoitetapetti on maalattavissa, varaudu maalaamaan tapetti kahteen kertaan.
Nopeat tiedot
Tavarantoimittajan tuotenumero 58997
Tavaramerkki Preiss-Daimler
DIY Category Houses & Holiday houses